Tien producten die je altijd in huis zou moeten hebben

Vind je het lastig om maaltijden goedkoop te houden? Dan is het handig om te weten dat een aantal producten altijd goedkoop zijn, ook buiten de aanbiedingen om. Dit zijn dan de producten die je goed kunt combineren met de aanbiedingen en zo toch lekker kunt varieren. Vandaag geef ik je 10 goedkope producten die eigenlijk altijd van pas komen.

Slagroom

Slagroom kost bij de Albert Heijn €1,37 voor 500 ml en je kunt er alle kanten mee op. Gebruik het bijvoorbeeld eens voor lekkere puddingbroodjes, quiches of pasta carbonara. Daarnaast kun je slagroom ook gebruik door bepaalde soepen en kun je er heerlijke luxe koppen koffie van maken

Wortelen

Voor een euro per kilo heb je met recht een goedkope groente in huis. En die prijzen zijn dan in de supermarkt, wellicht kun je het op de markt nog veel goedkoper krijgen. De mogelijkheden met wortel zijn eindeloos: maak er bijvoorbeeld eens een lekkere wortelsoep van. Andere mogelijkheden zijn de wortels koken met een stukje vlees, hutspot, quiche of een groentestoofpotje.

Pasta

Pasta is niet duur, voor ongeveer een euro per kilo kun je het al in huis halen. Vaak is pasta ook nog in de aanbieding, waardoor je nog minder geld kwijt bent. Pasta kun je serveren met een lekkere saus (kan ook heel goedkoop, neem als basis bijvoorbeeld tomatenpurree of slagroom), maar is ook lekker als ovenschotel of door de soep.

Aardappelen

Aardappelen kosten ongeveer 70 cent per kilo als je oplet waar je ze koopt. Ze blijven redelijk lang goed en kunnen voor veel gerechten gebruikt worden. Zo kun je ze heerlijk opbakken, koken, pureren of gebruiken voor een ovenschotel of stamppot.

Rookworst

Rookworst kost een euro bij de Lidl, ik kan mij herinneren dat andere supermarkten ongeveer 10 cent hoger liggen qua prijs. Voor dat geld heb je een lekker stukje vlees dat je goed door je gerechten kunt doen, maar ook als stuk vlees naast de groenten kunt serveren. Wij eten rookworst graag door de nasi, maar ook vaak door de stamppot.

Kruidenmixen

Kruidenmixen kunnen alles lekker maken! Voor ongeveer 60 cent kun je al van alles halen. Haal bijvoorbeeld een zakje nasi mix, dan hoef je alleen nog rijst, groenten en vlees (rookworst?) toe te voegen.

Sperziebonen

Sperziebonen kosten bij de Albert Heijn 60 cent voor 450 gram uit de diepvries. Dan hoef je ze niet meer schoon te maken en te snijden, ze kunnen rechtstreeks in de pan. Een goedkope groente dus, waar je alle kanten mee uit kunt.

Spinazie

Voor spinazie a la creme van de AH basic betaal je minder dan 50 cent voor 450 gram. Heerlijk met een lekkere gehaktbal, maar ook zeker in een ovenschotel of quiche. Tja, waar is spinazie eigenlijk niet lekker in?

Bouillonblokjes

Bouillonblokjes kosten bij de Aldi ongeveer 50 cent voor 10 blokjes. Daarmee kun je heerlijkste soepen maken! Soep kun je trouwens echt van bijna alle groenten maken! Zo kwam ik laatst zelfs een recept tegen met sla als basis voor soep. Afhankelijk van de aanbiedingen kun je dus helemaal losgaan.

6 thoughts on “Tien producten die je altijd in huis zou moeten hebben

  1. Ik heb in mijn diepvries altijd veel groente en fruit liggen! Heerlijk voor in smoothies maar ook voor het maken van gebak. Daarnaast zou ik ook nog rijst toevoegen en specerijen. Dan heb je alles in huis om elke maaltijd tot een topper te maken!

  2. Handig! Slagroom.. mmjaa wat minder. Want dat is dan echt te snel op, met al die luxe koffietjes 😉 En spinazie! Check. Ik hou altijd twee handjes spinazie uit die zak apart in de vriezer. Dan kan ik op elk moment daarvan weer een groene smoothie maken.

Comments are closed.