Met deze 3 tips kun je goedkoop verhuizen

Met deze 3 tips kun je goedkoop verhuizen

Een verhuizing is vaak al duur genoeg, dan wil je dat natuurlijk wel op de goedkoopste manier doen. Maar welke kostenposten heb je precies? Ten eerste zijn er de vaste kosten, hier zal je helaas niet op kunnen besparen. Neem bijvoorbeeld de parkeervergunning. Vaak mag een busje of verhuiswagen niet zomaar bij jou voor de deur staan, dus dan is het aanvragen van een parkeervergunning noodzakelijk. Deze zal zo tussen de 20 en 70 euro kosten. Heb je niet zo’n hele grote inboedel? Dan kun je ook gebruikmaken van een voertuig dat niet langer is dan 6 meter en 2,4 meter hoog.

Verhuiswagen huren

Een verhuiswagen moet je altijd huren, tenzij je iemand kent met een busje of aanhangwagen. Maar hoeveel zal je dan ongeveer kwijt zijn? Een bestelbus huren kan vaak vanaf ongeveer 20 euro per halve dag. Voor een verhuiswagen is dat ongeveer 50 euro, maar je kunt een verhuiswagen ook huren vanaf ongeveer 20 euro per uur. Het laadvermogen kan variëren tussen de 600 en 3000 kilogram. Vergelijk de autoverhuurbedrijven bij jou in de buurt om te kijken wat de gunstigste aanbieding is.

Verhuismateriaal

Er moeten natuurlijk zware dingen verhuisd worden, zoals een koelkast of een bank. Ken je een paar sterke mensen, dan is het de moeite waard om een steekwagen te regelen voor 3 tot 5 euro per dag zodat ze niet door hun rug gaan. Deze heb je ook als traploper waardoor je apparatuur of meubels de trap af en op kunt rijden. Deze kost rond de 7,50. Een dag een meubelhond huren kost tussen de 2 en 5 euro. Dan komt er nog ander materiaal bij, zoals verhuisdekens en spanbanden die ook voor een paar euro te koop zijn.

Verhuisbedrijf inhuren

Dan heb je natuurlijk nog de verhuisdozen van vaak iets meer dan een euro per stuk en misschien heb je ook hoekbeschermers of inpakpapier nodig, dan ben je ook alweer een paar euro verder. Maar als je zelf geen verhuisdozen hebt, kijk dan op Marktplaats. Grote kans dat je ze gratis vindt. Wordt het toch te lastig om alles zelf te regelen? Dan kun je een verhuisbedrijf overwegen. Daarbij is het vergelijken van de prijzen erg belangrijk. Minimaal ben je zo’n 50 tot 70 euro per uur kwijt, en dan is de vrachtwagenbestuurder ook een sjouwer. Extra verhuishulpen kosten rond de 25 euro.