5 Gratis apps om foto’s te bewerken voordat je op Instagram post

Instagram is misschien wel het meest populaire op foto’s gebaseerde sociale netwerk, maar zelfs met de nieuwste bewerkingstools van Instagram zelf, zijn er betere bewerkings-apps beschikbaar. Hier zijn 5 gratis fotobewerkingsalternatieven om je foto’s er professioneel uit te laten zien

5 gratis apps om foto’s te bewerken voor Instagram

VSCO

Prijs: Gratis

Beschikbaarheid: iOS en Android

Deze verbluffende app heeft alle kenmerken van een professionele software voor het bewerken van foto’s, omdat de functies ervoor zorgen dat je volledige controle hebt over het bewerkingsproces van foto’s. VSCO kan worden gebruikt om foto’s te maken met de camera aan de voor- en achterzijde, terwijl de geavanceerde camera-instellingen kunnen worden gebruikt om Belichting, Witbalans aan te passen of zelfs de focus van de foto handmatig in te stellen.

Foto’s bewerken met deze app is zowel eenvoudig als leuk omdat zelfs de meest geavanceerde gereedschappen voor fotobewerking gemakkelijk te gebruiken zijn. Als je ervoor kiest om VSCO op je smartphone te installeren, word je ook deel van een community.

Adobe Lightroom

Prijs: gratis

Beschikbaarheid: iOS en Android

Adobe Lightroom wordt beschouwd als een van de beste fotobewerkingsprogramma’s ooit gemaakt, en er is geen reden om aan te nemen dat de iOS- of Android-versie van deze foto-editor minder krachtig is. Met de alles-in-één-app kun je video’s opnemen of foto’s maken, terwijl je ook toegang hebt tot de HDR-modus die het belichtingsbereik automatisch uitbreidt. Hoewel Photoshop Lightroom professionele tools voor fotobewerking biedt, is de app eenvoudig te gebruiken en kost het weinig tijd om je weg te leren in deze opmerkelijke app waarmee gebruikers schitterende Instagram-berichten kunnen maken.

Snapseed

Prijs: gratis

Beschikbaarheid: Android en iOS

Als je op zoek bent naar een eenvoudig te gebruiken app die professionele functies voor het bewerken van foto’s biedt, hoef je niet verder te zoeken. Snapseed is uitgerust met hulpmiddelen waarmee je kleuren kunt verbeteren, je selfies aantrekkelijker kunt maken of zelfs mensen kunt verwijderen die je niet leuk vindt op je foto’s. Elke functie is heel gemakkelijk te gebruiken.

Perfect 365

Prijs: gratis

Beschikbaarheid: iOS, Android

Als je denkt dat perfectie onmogelijk is, zou je Perfect 365 moeten proberen, want deze virtuele make-up-app biedt alle tools die je ooit nodig zult hebben om een perfect portret te creëren. Instagrammers die op zoek zijn naar de perfecte look, kunnen experimenteren met meer dan 200 vooraf ingestelde stijlen die met één tik op een foto kunnen worden toegepast. Lipstick, schaduw of tanden-witter-maken functies zijn ook beschikbaar.

Afterlight

Prijs: gratis, maar deze bevat in-app-aankopen

Beschikbaarheid: iOS, Android

Elke cent die je in de Afterlight-app investeert, is een goed gespendeerde cent, omdat je hiermee afbeeldingen kunt maken die indruk zullen maken op je Instagram-volgers. Hoewel de app gratis kan worden gedownload, kan het aanschaffen van Instant Film Pack of Wander Pack voor slechts 0,99 cent je helpen foto’s te maken met een unieke sfeer waarmee je je kunt onderscheiden op Instagram.

Bovendien bevat de gratis versie van Afterlight veel verschillende texturen en filters die met één tik op afbeeldingen kunnen worden toegepast. Gebruikers van deze app hebben ook gratis toegang tot 15 bijsnijdvoorinstellingen die een snelle manier bieden om foto’s te maken die overeenkomen met de beeldverhouding van Instagram.

 

Spread the love