Het is mei vakantie

5 gratis uitjes in de zomer

De zomer komt er weer aan en dat betekent dat we weer lekker naar buiten kunnen. Het is heerlijk weer en we willen het liefst met het hele gezin leuke dingen ondernemen.  Het is helemaal leuk om gratis uitjes te plannen voor deze zomer, zo blijft er meer geld over om bijvoorbeeld op vakantie te gaan of om te sparen voor een grote uitgaven. Er zijn in Nederland genoeg gratis uitjes en daarom deel ik vandaag vijf gratis uitjes in de zomer.

De kinderboerderij is een leuk gratis uitje!

Een leuk en vrijwel altijd gratis uitje is de kinderboerderij. De meeste dorpen en steden hebben een eigen kinderboerderij dus je hoeft niet ver te rijden. Kinderen vinden het heerlijk om buiten te zijn en met dieren in de weer te zijn. Vaak kun je bij de kinderboerderij ook nog eens genieten van een speeltuin en zijn de kinderen een lange tijd zoet. Het is ook leuk om een kinderboerderij iets verderop op te zoeken en met het hele gezin naar de kinderboerderij te fietsen. Dan maak je er echt een dagje uit van, echt heerlijk voor de kinderen.

In dezelfde categorie heb je bijvoorbeeld ook de pluktuinen. Leuk eigen fruit plukken en vaak zijn er ook boerderijdieren aanwezig.

Futureland

Op de Maasvlakte (onder de rook van Rotterdam) vind je Futureland. Geheel gratis kun je hier ervaren hoe de Rotterdamse havens werken en hoe de Maasvlakte is ontstaan. Met een bus kun je zelf gratis een rondritje maken over de havens en kun je zien hoe de haven in zijn werk gaat. Voor kinderen die geïnteresseerd zijn in havens, helemaal te gek. En dus ook nog eens gratis, ideaal!

De Schoorlse klimduin

Dit is net als Futureland een beetje afhankelijk van jouw woonplaats. Mocht je aan de andere kant van het land wonen is het niet heel handig om de Schoorsle klimduin te bezoeken als je op zoek bent naar een gratis uitje. Het is daarom altijd handig om op zoek te gaan naar uitjes in de buurt. Deze klimduin is maar liefst 51 meter hoog en een heerlijke plek voor kinderen. Ze kunnen lekker bezig zijn in de natuur en de duin beklimmen.

Naar het strand of een meer

Ook een leuke dagbesteding tijdens de zomer, naar het strand of een meer gaan. Iedereen die aan de kust woont gaat vaak geregeld naar het strand maar ook in het binnenland zijn er genoeg meren en binnen stranden. Je kunt gemakkelijk een dagje naar het water gaan en genieten van de buitenlucht. Het maakt het helemaal af door lekker te gaan picknicken, ook nog eens low budget.

Het belevenissenbos

Het belevenissenbos in Lelystad is geweldig voor jong en oud. Het bos is geheel gratis te bezoeken en biedt oneindig veel speelplezier. Doordat het bos meer dan honderd verschillende speel toestellen en hindernissen bevat, is er voor ieder wat wils.

Spread the love