Besparen op sportkleding

5 manieren om te besparen op sportkleding

Hoewel het niet altijd noodzakelijk is, sporten de meeste mensen gewoon het liefst in sportkleding. Het zit lekker en bovendien voert het je zweet een beter af dan bijvoorbeeld een spijkerbroek. Ben je nu bang dat sportkleding je bakken met geld gaat kosten? Met deze tips kun je besparen op sportkleding!

Goedkope merken

Sportkleding heb je in dure merken, maar ook zeker in goedkope merken. Dingen als ondergoed en tops kun je prima goedkoop aanschaffen, broeken zijn al iets lastiger. Dat is een kwestie van proberen, maar veel goedkope merken (bijvoorbeeld Lidl) hebben die artikelen ook comfortabel.

Goedkoper assortiment

Duurdere merken hebben soms ook een goedkoper assortiment. Nike bijvoorbeeld, heb je in duur, maar ook in een stuk goedkoper. Die artikelen koop je dan bijvoorbeeld bij de Scapino. Ze zitten meestal prima, maar kosten niet zoveel als het duurdere deel van hun assortiment.

Besparen op hardloopschoenen

Hardloopschoenen zijn vaak het duurste deel van je outfit, zeker als je nog extra steun nodig hebt. Ik heb een heel artikel geschreven over goedkoper hardloopschoenen kopen op mijn eigen blog, maar in het kort komt het hier op neer: als je weet wat voor schoenen je nodig hebt kun je ze ook online bestellen, en bovendien geldt ook hier: sommige dure sportmerken hebben ook een goedkopere lijn hardloopschoenen. Ik zou dit echter alleen aanraden als je een neutrale loper bent, als je extra steun nodig hebt kan deze besparing wel eens een blessure opleveren. Doe het dus wel verstandig.

Alleen spoelen

Niet alleen op aanschaf kun je besparen, je kunt ook besparen wanneer je het al in je bezit hebt. Wanneer ik niet zo heel zwaar heb getraind loop ik gerust een tweede keer in mijn sportkleding (buiten, als ik naar de sportschool ga vind ik dat niet fris). In plaats van een heel wasprogramma kun je je sportkleding ook alleen even spoelen, dan blijft je kleding beter en bespaar je op energiekosten.

Kleine cupmaat?

Deze tip is alleen voor vrouwen met kleine borsten: de HEMA heeft heel goede sportbeha’s in het assortiment. Geloof mij, ik heb heel veel goedkope sportbeha’s aangepast, maar destijds was dat de enige goede. Heb je grote borsten? Dan kan ik deze afraden hierop te besparen en zou ik toch wat extra betalen voor een goede sportbeha. Het loopt namelijk heel vervelend zonder goede beha, en bovendien is het ook nog eens slecht voor je borsten.

Probeer jij weleens op sportkleding te besparen? En hoe? En.. draag jij je sportkleding stiekem weleens voor een tweede keer?

Spread the love