5 tips bij het kopen van een nieuwe keuken

Een keuken kopen is niet iets dat je dagelijks doet. Jaarlijks overigens ook niet, dus wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe keuken is het van belang dat je dit goed doet. Spijt achteraf om bepaalde keuzes is namelijk onwijs zonde, want het is toch een ingrijpende verandering en een aardige kostenpost. Mocht je je binnenkort gaan oriënteren voor een nieuwe keuken neem dan zeker deze 5 tips ten harte!

1. Soort keuken

Tegenwoordig is het in keukenland heel veel mogelijk. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan. Ergens natuurlijk helemaal top, want je kunt jouw droomkeuken op die manier makkelijk realiseren. Toch kan het voor aardig wat keuzestress zorgen, want er is zoveel om over na te denken. Allereerst is het belangrijk om een keuze te maken in het soort keuken dat je wilt. Wil je een hoekkeuken, een kookeiland of een wand met kasten en inbouwapparaten? Misschien wel een combinatie van deze opties? Het kan allemaal, maar kijk goed naar wat er mogelijk is in jouw woning. Meet goed en laat het ook opmeten, want zo weet je zeker dat het goed zit. Tevens kun je nadenken over de stijl, want een landelijke keuken is natuurlijk heel anders dan een moderne keuken.

2. Kleurkeuze

Heb je jouw droomkeuken gevonden, dus kun je vaak nog kiezen in kleuren. Denk aan het kleur werkblad, maar ook de kleur van de frontjes. Hierbij kun je natuurlijk lekker gek uitpakken, maar hou er wel rekening mee dat een keuken echt jaren meegaat. Kies je een trendgevoelige kleur, dan kan het zijn dat je het na 5 jaar al zat bent.

3. Accessoires

Met accessoires maak je jouw keuken helemaal af. Denk aan bijvoorbeeld verlichting die ingebouwd kan worden, maar ook aan handgrepen. Handgrepen kunnen heel vaak jouw keuken maken of breken. Het lijkt best onbenullig, maar het bepaald de uitstraling van je keuken. Denk daar goed over na en test het desnoods in de winkel, zodat je het met eigen ogen kunt zien.

4. Het zit hem in de details

Voor alles geldt: het zit hem in de details. Ook bij keukens, want de afwerking kan veel verschil maken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen welke afwerking je aan de binnenkant van je kastjes en lades wilt. Wij kozen jaren geleden bijvoorbeeld voor hetzelfde materiaal als aan de buitenkant en dat ziet er top uit. Daar betaal je uiteraard wel flink voor, dus dat is de keuze die je moet afwegen.

5. Vergelijk!

Tot slot: ga vergelijken! Jouw droomkeuken koop je vaak niet bij de eerste en beste keukenzaak waar je binnenloopt. Kijk wat ze te bieden hebben en of dat matcht met jouw verwachtingen en wensen. Zo niet, dan kijk je lekker verder. Op die manier vindt je jouw ideale keuken. Jouw droomkeuken kan op die manier ook een goedkope keuken worden, want vergelijken doe je natuurlijk ook in prijs 😉

Spread the love