Affiliate Marketing; Say what????

Affiliate Marketing; Say what????

Affiliate Marketing; Say what????

Eindelijk! Je blog staat, je hebt wat bezoekers, en nu wil je eigenlijk wel meer. Je hobby loopt een beetje uit de hand. Of je hebt wel begrepen dat je online gewoon lekker je geld kunt verdienen, maar door alle sites die je erover kunt vinden, met zoveel zooi ertussen, is het moeilijk te vinden wat je nu echt moet/kunt doen.

Als eerste heb ik een cursus gedaan die je vast wel 100x hebt gezien als zwaar irritante popup: InternetGeheimen. Ik zag de pop up zo vaak voorbij komen, dat ik mijn nieuwsgierigheid niet kon bedwingen. Nou dat geld was het helemaal waard! Ik heb het idd lang en breed terug verdient. Niet zoveel zoals hij claimt, maar heel eerlijk, doe ik ook niet zoveel als dat hij verteld wat je moet doen. Veel wist ik al, doordat ik zelf heel veel webinars gevolgd van bijvoorbeeld Eelco de Boer en Tony Hoorenbach op Youtube. Ook Richard Branson kijk ik vaak voor motivatie en inspiratie. Maar de cursus was echt een hele goede aanvulling, en ik had het zeker niet zonder kunnen doen.

Ook heb ik pas geleden het introductie pakket van het MiljonarsModel gekocht, je kunt dit zien als een extra aanvulling op InternetGeheimen, of op zichzelf aanschaffen voor gewoon wat extra tips. Ik vond het iig zeer de moeite waard.

Affiliate marketing is best wel een uitdaging, want je wilt meer en beter worden. Vaak worden je scores bijgehouden, en staan er motiverende quotes om je dat steuntje extra te geven.
Afhankelijk van je type site, word je lid van bepaalde programmas. Daar staan verschillende bedrijven die je op jou site kunt promoten. Je word dan een affiliate. Je kunt het een beetje zien als investeerder. Jij investeerd de tijd/plek om een produkt te promoten. In ruil voor het doorsturen van klanten, krijg jij bijvoorbeeld een percentage van de aankoop. Sommige merken betalen je per bezoeker, als iemand dan op jou link drukt, dan krijg jij daar meteen geld voor. Andere merken doen weer per lead, dus als jou bezoekers bijvoorbeeld op hun nieuwsbrief inschrijven. De meeste doen een combinatie.

Het is vooral belangrijk dat je merken en producten op je site plaatst, die toepasselijk zijn. Als jou site voornamelijk over boeken gaat, dan heeft het geen zin om een advertentie over luiers te plaatsen. Vaak schrijf je ook een blog over een merk, het is niet leuk voor je bezoekers om dan ineens over pampers te lezen. Nou kun je bijvoorbeeld wel over een kookboek schrijven, en daar de banners van plaatsen. Is misschien niet echt een boek waar je normaal over zou schrijven, maar het levert wel inkomen op.

Zo werkt een affiliate programma

1x een banner plaatsen, of 1x een blog, doet helemaal niks voor je site, behalve misschien wat content. Regelmatig over hetzelfde produkt, in een andere vorm schrijven, een andere anekdote, een ervarings verhaal etc. Zo word je beter gevonden als mensen op dat produkt zoeken. Nieuwsbrieven en social media zijn ook heel erg belangrijk.

Onthou vooral goed, dat het geen snel rijk worden verhaal is. Je moet echt wat moeite doen. Vaak op social media je links promoten, regelmatig bloggen. En dat bloggen hoeft echt niet elke dag, zo lang er maar regelmatig aandacht op word gevestigd. Wil je echt een full time inkomen, dan zul je echt een paar uur per dag aan de slag moeten.

Mijn favoriete programmas zijn:

Affiliate4You: Ze helpen je met alles, zelfs aparte acties als je die leuk vind voor jou site. Wel kun je alleen aanmelden als je site voornamelijk over mama dingen, en kinderen gaat. Maar echt een aanrader!

PayPro: Hier zit wel het grotere geld. De programmas die je promoot betalen vaak ook goed als iemand de cursus gaat volgen. En het goede ervan is, dat veel van de cursussen echt ook de moeite waard zijn. Ik was pas op een bijeenkomst van affiliates en een aantal van de mensen die de cursussen maken, en ze hebben echt wat te vertellen. Dat helpt in mijn geval om ze beter te promoten. Bijvoorbeeld Mitchell van het Paleo programma(ik doe zelf Paleo via hem, dus ik weet dan waar ik over praat, meer daarover op pinkpress.nl), is een mega fitte gast, en je kunt hem en zijn team om alles vragen. Dat werkt gewoon lekker.

Ook werk ik sinds kort met het Bol.com partnerprogramma en met Zanox.nl, maar ik ben er nog niet echt actief mee bezig.

Stel gerust je vragen hieronder, ik zal ze zsm antwoorden. Waarom? Omdat deze site is gemaakt om tips en advies te geven die ik zelf zocht! Iets met karma 😉

Succes!