Affiliate marketing voor beginners

Affiliate marketing voor beginners

Oké, je wilt je dus gaan verdiepen in de wereld van Affiliate marketing. Goed bezig! Maar, waar te beginnen? In deze kort maar krachtige guide ‘affiliate marketing voor beginners’ leer je de basis van het ‘vak’, zonder poespas, en kun jij er vandaag nog mee aan de slag. I say let’s go, tijd is geld.

 

Er is een reden geweest waarom je op dit artikel hebt geklikt. Waarschijnlijk sprak de titel je aan, was je op zoek naar een guide over dit onderwerp of ben je hier terechtgekomen via deze blog. Hoe dan ook, we hebben je aandacht getrokken. Dat is ook precies wat affiliate marketing inhoudt! De bedoeling is dus dat je geld verdient door andere bedrijven te promoten op jouw website. Dan wil je natuurlijk dat er zoveel mogelijk bezoekers op die ene belangrijke link klikken, via jouw website.

 

Maar de vraag is; hoe? Als je de onderstaande tips volgt ben je al een heel eind!

 

Tip 1. Werk enkel en alleen met ‘bewezen’ affiliate programma’s

Misschien ben je het al tegengekomen, affiliate programma’s waar je heel eenvoudig en vooral heel snel heel erg rijk van wordt. Tenminste, dat is wat ze zelf zeggen. Maar wat zeggen de werkelijke cijfers? Wanneer een programma zichzelf bewijst, bijvoorbeeld een met veel goede reviews of een actieve live chat met duizenden klanten van over de hele wereld, weet je zeker dat je niet bedonderd wordt.

 

Tip 2. Kies voor je passie

Nadat je voor een betrouwbaar programma gekozen hebt is het belangrijk dat je gaat kijken met waar jouw interesses liggen. Je zou denken dat het niet uitmaakt waarover je schrijft, blogt of vlogt, maar heeft weldegelijk invloed op het resultaat. Het is net als op de middelbare school. Hoe goed gingen de vakken die je echt interessant vond ten opzichte van de saaiste vakken? Precies.

 

Tip 3. Bouw een eigen website

Misschien heb je deze al, maar we zetten hem er toch graag bij. Met alleen Facebook pagina’s en een goedlopend Instagram account ben je er nog niet helemaal. Social mediakanalen zijn namelijk heel tijdgevoelig en oudere posts ‘verdwijnen’ onder de nieuwe. Op je eigen website kun je alle posts, video’s en blogs opslaan. Hierdoor zijn ze in tegenstelling tot social media posts ook nog eens beter vindbaar. Oh, en houd dan ook gelijk rekening met de SEO. Om een lang verhaal kort te houden; keywords zijn hierbij de key.   

 

Veel succes!