Een schone badkamer in 5 stappen

Zo geef je de badkamer een flinke schoonmaakbeurt

Eindelijk! Je hebt een woning gekregen na 10 jaar op de wachtlijst bij de woningbouw. De woningen zijn vaak prima, helemaal als je een nieuwe krijgt. Bij de oudere woningen is het grootste probleem vaak de badkamer/toilet. Wij zetten de tips voor een grote schoonmaakbeurt voor je op een rij.

Toen wij in deze woning kwamen kijken stonden er overal geurkaarsen aan. Toen wij kwamen voor de eerste schoonmaakbeurt snapten wij waarom. De WC gaf een mega penetrante geur af. Niet normaal. Na 300 flessen bleek is die geur nog niet helemaal weg. Er staan dan ook altijd geurkaarsen aan. Ook de badkamer zat vol met haren en gewoon goor. In plaats van dure professionals in te huren of de boel te vervangen, kreeg ik de tip om flink HG producten in te slaan en eens kijken of je daarmee verder komt. Het scheelt je zoveel kosten in dure klusjesmannen in te huren, of goedkope rommel te halen wat niet werkt.

Dit zijn mijn tips om de toilet en badkamer grondig te reinigen!

 

1. Filter badkamer schoonmaken

Schoonmaken doe je altijd van boven naar beneden, dus ook in de badkamer. In de meeste badkamers zit een filter in het plafond om koude lucht en stoom af te voeren. Of lucht nu koud of warm is, ook hier is stof aanwezig en daarom is de filter vaak ook stoffig. Maak de filter in de badkamer los en spoel hem af onder de kraan. Maak de filter goed droog en plaats hem terug in het plafond. 

2. Badkamer ontkalken

In kraanwater zit kalk, en wanneer je douchekop en kranen flink de sjaak zijn is het dus nodig dat je in de badkamer goed aan de slag moet gaan met het ontkalken ervan. Spray HG kalk weg op de glazen douchewand, tegel muren, in de douchebak en op de douchekop om kalk te verwijderen. Voor de wasbak en het toilet gebruik je HG hygienische douche en wasbak spray. Laat dit een kwartiertje intrekken en spoel vervolgens met heet water het kalk weg. Vergeet niet om ook je glazen douchewand schoon te maken. 

Wil je heel hardnekkige kalkaanslag op je glazen douchewand bestrijden? Breng dan HG Kalk weg x3 aan tijdens het schoonmaken. 

 

3. Vieze voegen badkamer

Oke, de kalk is weg, maar dat betekent niet dat alle voegen in de doucheruimte ook schoon zijn. Voor voegen schoonmaken heb ik 3 hele goede tips:

  • Spray de voegen in met HG voegenreiniger en laat dit even trekken
  • Breng wat toiletreiniger aan op de vieze voegen en laat dit een paar minuten intrekken
  • Blijf je voegen vies? Dan laat je met HG voegenverf je voegen weer stralen

Bij beide tips is het handig om er een oude tandenborstel bij te pakken. Boen samen met wat water de vieze voegen weer schoon. Het is even een werkje, maar na deze rot klus is je oude badkamer weer als nieuw. 

4. Kleine klusjes, groot verschil

Nu de grootste taken zijn uitgevoerd, is het tijd voor de kleine schoonmaaktaken in de badkamer. Vergeet bijvoorbeeld niet de haren uit het putje in de douche en gootsteen te halen.

Heb je weleens last van verstopping in het doucheputje of in de wasbak? Giet er dan wat HG haarontstopper in om echte verstoppingen te voorkomen en verwijderen. Dit is trouwens ook een goed moment om het douchegordijn en de badmat in de wasmachine te gooien. Ruim ook meteen het badkamermeubel op en leeg de prullenbak. 

5. Nog één ‘klein’ dingetje

Als laatste moet er nog een poep klus gedaan worden. De wc schoonmaken. In veel badkamers, net als het onze, is er een toilet aanwezig. En deze maken wij zelf vaker schoon dan ons losse toilet. In de badkamer is het toilet namelijk veel sneller stoffig. 

De wc schoonmaken doe je als laatste zodat je het vieze water niet meer voor andere oppervlaktes in de badkamer hoeft te gebruiken en ook de gebruikte doekjes en sponsjes niet nog eens gebruikt. Een tip: koop voor het toilet rode doekjes. Gebruik voor het interieur blauwe doekjes en gebruik groene doekjes voor het andere sanitair zoals de badkamer tegels etc. Voor het toilet gebruiken wij altijd HG hygienische toiletreiniger en HG hygienische toilet-ruimte alledag spray. 

Bij ernstig vervuilde toiletten, zoals we in ons oude sociale huis hadden geef ik je de tip om de HG toilet renovatie kit te gebruiken. Dit spul is echt fantastisch! Het geeft het meest ranzige toilet wat je je maar kunt bedenken een tweede leven!

Klaar met alle poets klussen? Haal dan nog even een dweil over de badkamervloer. Zo is je badkamer weer helemaal stralend fris!

 

Op mijn eigen blog kun je meer handige schoonmaaktips voor luie huisvrouwen vinden 😉

 

Liefs, Cassandra

De badkamer weer als nieuw met deze tips!

 

Spread the love