Lekker goedkoop de badkamer verbouwen

De badkamer verbouwen op een budget doe je zo!

Loop jij ook tegen het probleem aan dat je badkamer verbouwen eigenlijk nu wel moet gebeuren moet worden maar je geen budget hebt hiervoor? Dan zijn er wat goedkope tips om je badkamer een frisse nieuwe uitstraling te geven zonder dat dit veel geld kost.

Als je soms de kosten hoort van een badkamer verbouwen dan schrik je echt. Duizenden euro’s ben je dan kwijt. Ik vind het een beetje zonde geld, en anderen doen ook liever wat anders met hun geld dan de badkamer verbouwen. Wat vind jij van de tips hieronder?

 

De wastafel

Als je een losse wastafel hebt kun je kijken of deze echt aan vervanging toe is. Kranen kun je soms weer glimmend krijgen met eenvoudige middeltjes en ook de wastafels zijn goed schoon te krijgen. Wellicht moet je de kraan vervangen. Als je een wastafel met meubel hebt kun je misschien alleen het kastje vervangen of zelfs alleen het kastje opnieuw schuren en verven. Zo lijkt de badkamer als nieuw.

Accessoires

Met een paar (nieuwe) accessoires lijkt je badkamer heel anders. Vooral planten doen het erg goed. Door het vochtige klimaat dat in de badkamer heerst hoef je deze planten vrijwel geen water te geven. Een paar nieuwe handdoeken aan het rek doen ook wonderen. De oude handdoeken laat je lekker in de kast liggen, zodat visite deze niet ziet. Ook een spiegel of wc bril zijn eenvoudig te vervangen en kunnen je badkamer een andere uitstraling geven. Als je geen douchecabine hebt, doet een nieuw douche gordijn al wonderen. Ook kaarsen kunnen een mooie sfeer geven in de badkamer. Zelf houd ik ook echt van planten in de badkamer. Het werkt goed tegen vocht en het staat gewoon fris.

Vloeren en muren

Een nieuw likje verf op de muur ziet er al heel anders uit. Je kunt je badkamer gemakkelijk een andere kleur geven, maar je kunt ze ook neutraal houden. En wist je dat er zelfs een oplossing is voor kapotte tegels op de vloer? Je kunt kiezen voor een soort nep tegels. Die zien er uit als tegels maar zijn flexibel en makkelijk bovenop de tegels aan te brengen. Zo creëer je een frisse uitstraling met een klein budget. Ook kan het lonen om eens een dagje op de knieën te gaan zitten en de voegen van de tegels flink schoon te boenen. De badkamer krijgt een frisse look.

Aanbiedingen, zelf maken of tweedehands

Ook bij het vernieuwen van een badkamer geld dat je het beste kunt wachten op een goede aanbieding als je geen haast hebt. Zo bespaar je veel geld. Ook dingen zelf maken zal veel geld besparen. En hoe trots mag je zijn op het eindresultaat? Ook veel dingen worden tweedehands aangeboden die nog zo goed als nieuw zijn. Zo kun jij goedkoop een andere wc, wastafel of kraan aanschaffen.

Wat zou jij verbouwen aan de badkamer als je dat nu zou kunnen doen?

 

Lekker goedkoop de badkamer verbouwen

Spread the love