Bamboe is the new black

Bamboe kleding werd de afgelopen jaren vrij populair toen de fashion merken doorkregen dat eco friendly geen rage maar blijvend is. Het is ook geen wonder want het is 1 van de meest eco vriendelijke, groene, planten en materialen die ooit in de textielindustrie zijn gekomen.

Tegenwoordig kom je het overal tegen. Van onderbroeken en rompertjes tot dekbedden, jurken en t-shirts. Maar waarom is bamboe zo’n enorme rage? In dit artikel vertellen we je er meer over.

Bamboe duurzaam?

We zijn tegenwoordig allemaal bezig met duurzaamheid. Zeker nu we zien hoeveel ons gedrag impact heeft op onze planeet. Veel textiel soorten zijn alles behalve duurzaam. Maar wist je dat het produceren van bamboe textiel 80% minder belastend is voor de natuur? Het is namelijk een grassoort dat kan groeien zonder dat er pesticiden gebruikt hoeven te worden wat dus sowieso al beter is voor ons milieu. Daarnaast groeit bamboe ook ontzettend snel, en dat is met de vraag van tegenwoordig erg belangrijk.

bamboe kleding

Super zacht

Een andere reden waarom bamboe kleding ontzettend populair is is omdat het zijdezacht is. Het heeft zelfs dezelfde eigenschappen als kasjmier, alleen is het een stuk voordeliger, vegan en groener. Als moeder van twee kinderen met een eczeemhuidje was ik al heel snel bekend met bamboe kleding. Bamboe is namelijk naast super zacht ook hypoallergeen. En dat is perfect voor wanneer je bijvoorbeeld een gevoelige huid hebt of bijvoorbeeld allergieën hebt.

Ook al heb ik zelf geen eczeemhuid, ik draag wel heel graag t-shirts met lange mouwen van bamboe. Het zit zo ontzettend comfortabel. Daar kan je gewoon bijna in wonen. Nu hoor ik je denken, dat kan niet anders dan super duur zijn. Nou, absoluut niet! Een set met twee basic t-shirts kost maar 29,95. Dat is niet veel duurder dan “gewone” shirts. Dus moet je nog wat nieuwe basics hebben, ga dan voor Bamboo Basics.

Wist je dit ook al over bamboe?

  • Het is antibacterieel en is daardoor “geurtjes proof” (fantastisch  voor pubers en sporters)
  • Absorberend (ideaal wanneer je dus veel last hebt van overtollig zweten)
  • Isolerend en dus koel in de warmte en warmer tijdens de koude dagen (perfect voor ons land dus!)
  • Het is SUPER zacht en dus ook perfect voor kleine kindjes.
  • Hypoallergeen en daardoor ideaal voor mensen met een gevoelige huid of allergieën. Daarnaast kan ik ook beamen dat het heel fijn is voor kindjes met een eczeemhuid.
  • Mensen die gevoelig zijn voor bepaalde texturen en materialen (autisme, hyper gevoelig, ADHD) kunnen over het algemeen heel goed bamboe kleding verdragen.
  • Bamboe wordt wat zachter door het wassen maar blijft alle kwaliteiten als antibacterieel en vorm behouden.
  • Bamboe is vegan. Je kunt alles dus schuldvrij dragen.
  • Het is een duurzaam product. Je kunt echt jaren genieten van iets. Dat maakt het beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Uiteindelijk is geld namelijk vaak het grootste struikelblok om iets meer dan bij de bekende “goedkope” retailers te betalen.
  • Nog een leuke, het kreukeldt vrijwel niet, dus het scheelt je een hoop tijd met strijken ook!

Gebruik jij al bamboe kleding?

 

 

Spread the love