Bang voor succes en verandering? Je bent zeker niet de enige!

Angst voor het onbekende, angst om succesvol te zijn. Wist je dat heel veel mensen bang zijn om te slagen in het leven? Dan moet je namelijk uit je comfortzone. Dit is 1 van de grootste redenen waarom veel mensen ook niet vooruit komen. Angst. 

Angst om te slagen, angst om te falen, angst voor het onbekende.

Je moet als je succesvol word, uit je comfortzone stappen. Je kunt als je succesvol bent, niet meer hele dagen op de bank liggen klagen dat je het zo slecht hebt.

Als ik zo om mij heen kijk, en ik spreek dagelijks echt heel veel mensen, dan zijn de meeste mensen liever werkeloos dan dat ze iets nieuws proberen. Ik hoor vaak van mensen dat ik zo dapper ben, dat ik alles wel probeer, en hoe durf ik toch die risico’s te nemen. Of in je eentje naar het buitenland voor die leuke baan.

“Wat als het nou niet leuk is?” Mijn vraag is dan: “Wat als het nou wel leuk is?” Als het niet leuk is, kom ik weer naar huis. Als het wel leuk is, heb ik een mega ervaring. Zo ben ik de halve wereld al rondgegaan. Soms alleen, andere keer met een vriendin of vriend.

Ik heb hierdoor heel veel mensen leren kennen, veel culturen, en heel andere werk mentaliteit. In Nederland word er nog het minst gewerkt. Vooral door vrouwen. Heel ambitieus zijn veel vrouwen gewoon niet in Nederland. Dat is ook helemaal geen probleem.Het komt grotendeels voort uit angst voor het grote onbekende. Maar ook hoe onze prioriteiten staan. Het is maar net wat je wanneer belangrijker vind. Beide is goed.

Het is wel een probleem als je de hele dag klaagt over geld.

Je wilt verandering, want je baas is een zak. Dat je huidige werk te vermoeiend is. Eigenlijk wil je wel een baan waar je in de ochtend vrolijk voor opstaat. Het is schrijnend dat je als moeder je kinderen amper te eten kan geven, want zoveel schulden. Ook vind ik het een probleem dat bijvoorbeeld de bijstand als een volwaardig inkomen word gezien. Dat je het wel best vind. Soms kan het echt niet anders. Maar vaak zijn er echt wel kansen.

Kansen

En dan krijg je een kans van iemand. Je kunt eindelijk uit het leven stappen waar je zo veel moeite mee hebt. Waarom neem je die dan toch niet? Als voorbeeld: bij mij was er een grote adverteerder weggevallen. Een beetje een geluk bij een ongeluk want ik vond het vreselijk om mijn blog in hun stijl te moeten houden. Maar daarmee kwam wel een gat. Wij zijn gewend aan een bepaalde levensstijl, dus dat moest opgevuld worden.

Zo kwam een vriendin bij mij met “Ik heb iets leuks voor je, je kunt je eigen tijd indelen, en het kan heel goed verdienen.” Mijn reactie was  nou kom maar op, waar moet ik tekenen.  De visitekaartjes zijn bij wijze van al gedrukt. Sowieso eigenlijk, want een visite kaartje laat nog steeds een indruk achter. Je weet nooit waar je komt en waar je kansen liggen.

Nu vertel ik hetzelfde tegen anderen, en ik heb in mijn leven niet zoveel excuses gehoord. En dit na vele gesprekken over hoe iemand zijn leven wil veranderen en ander werk wil. Een paar voorbeelden.

  • Ik heb geen tijd want…
  • Dan moet ik wel tijd investeren en mijn best doen
  • Ik kan het niet
  • Wat als het niets word?
  • Misschien vind ik het wel niet leuk?

En ach ga zo maar door.

Vooral in mijn werk zijn mensen wantrouwig.

Ik heb een webshop dus het komt vast allemaal van Ali. Ook doe ik aan affiliate en verkoop ik etherische oliën.

Op de een of andere manier is het oplichterij als mensen via elkaar verdienen. Want stel je toch eens voor dat behalve de directeur van de tent, iedereen meer geld zou verdienen hoe harder iemand werkt. Nee, alleen de baas mag verdienen.. Zo hoort het. Nou niet in mijn wereld. Ik hou van commissie, van een bonus als ik iets goed doe. Ik hou ervan om beloont te worden als ik hard mijn best doe.

Minder vind ik, dat hoe harder ik werk, hoe meer mijn baas maakt, hoe gestrest ik word, en nog steeds niet meer verdien. Ik vind dat geen geweldig systeem. Blijkbaar denken veel mensen daar toch anders over.

Zelfs als ze zien hoe goed het dan met mij gaat, hoe ik lekker zelfstandig ben, dan krijg ik nog de vraag waarom ik niet  gewoon voor een baas ga werken. Dat zou ik niet durven hoor, hoor ik dan. Wat nou als het fout gaat?

Tja wat nou als je baas je ontslaat? Wat nou als je uitkering stopt? Wat nou als het bedrijf failliet gaat?

Grijp gewoon je kans.

Gaat het fout? Shit happens. Dan zit je met een product die je anders toch wel gehaald had, of je geeft het aan een vriendin die het kan gebruiken. Wat ben je kwijt? Tijd.

Gaat het goed? Dan is dat toch alleen maar goed!

Er is niets fijners dan je eigen baas zijn, zelfstandig te werken, vooral voor de thuisblijfmama s die graag nog wel meer willen (of moeten) naast het verzorgen van hun prachtige kindjes. Voor studenten die te veel moeten bij betalen straks. Als extra baan om eindelijk van die schulden af te komen. Het is fijn om weer lekker uit eten te gaan wanneer je wilt, om niet elk dubbeltje om te draaien. Om weer blij te zijn. Je raakt er sneller aan gewend dan je denkt. En dan krijg je spijt dat je niet eerder actie had ondernomen. Dat je veel te lang in je situatie bent blijven zitten omdat het veilig voelde. Soms moet je leven buiten je comfortzone.

Mijn tip van de dag dus: Wees niet bang voor verandering, en doe het gewoon!! Wat nou als het wel leuk is??

Spread the love