Besparen: ken je deze tips al?

Aan het eind van het jaar gaan we ons allemaal wat meer verdiepen in besparen. Zo kun je bijvoorbeeld wisselen van zorgverzekering of energieleverancier. Maar er zijn ook wat minder bekende bespaartips, deze delen wij graag met je! Lees je mee?

Servicekosten terugvragen Airbnb

Heb je ooit een woning gehuurd via Airbnb? Dan is de kans groot dat jij servicekosten hebt betaald. Airbnb krijgt van zowel de huurder als de verhuurder servicekosten, dubbelop dus! Dit mag niet. Daarom is in maart dit jaar bekend geworden dat deze servicekosten onterecht berekend zijn aan de huurder en deze dus terug te vorderen zijn. Online kun je gemakkelijk de servicekosten van Airbnb terugvragen. Doe dit ook zeker wanneer je jaren terug hebt geboekt, ook dan is het onterecht geweest en kun je het dus terugvorderen. Dat is nog even een leuk extraatje zo aan het eind van het jaar!

Lidmaatschappen en abonnementen

Onbewust zijn wij altijd van best wat dingen lid. Wellicht gebruik je sommige abonnementen niet eens echt meer, maar betaal je er wel iedere maand voor! Tijd om je bankafschrijvingen erbij te pakken en eens even goed door te nemen waar je allemaal lid van bent. Denk aan: sportschool, film- en serieabonnementen, loterijen, tijdschriften enzovoort. Blijf alleen lid bij de dingen waar je echt gebruik van maakt. Kies bijvoorbeeld 1 streamingdienst en 1 loterij, in plaats van meerdere. Hier bespaar je honderden euro’s per jaar mee!

Kies voor jaarbetaling

Grote kans dat jij alle verzekeringen en abonnementen maandelijks of per kwartaal betaald. Maar wist je dat je vaak korting krijgt als je per jaar betaald? Wanneer je dit financieel kunt dragen, is dit zeker aan te raden om hiervoor te kiezen. Niet alleen houd je dan voor je gevoel maandelijks meer over, je bespaart er ook mee! Ga even alle verzekeringen en abonnementen na en bekijk welke je eventueel jaarlijks kunt betalen.

Wat is jouw beste bespaartip?

Spread the love