Besparen op het huishouden? Zo doe je dat!

Dit artikel is samen geschreven met Digitenne.

Wil jij besparen op huishoudelijke uitgaven? Op een uitje met de familie is altijd leuk, helaas is het gemiddelde pretpark of dierentuin soms aan de prijzige kant. Tuurlijk kun je sparen tijdens speciale spaaracties. Toch wil jij ook graag op andere tijden een uitstapje maken. Wij geven aantal tips waarmee jij kunt besparen op onder andere boodschappen, uitstapjes en tv.

Voorkom voedselverspilling en eet goedkoop.

Ga naar een markt! Je kunt geld besparen door naar de markt te gaan. En om het nog leuker te maken, neem het gezin mee. Er valt altijd genoeg op de markt te zien en te beleven. Op de markt zijn verse producten, zoals groente en fruit, vaak goedkoop. Vooral aan het einde van de dag kun jij je hart ophalen. Tip: koop niet meer dan je nodig hebt, zodat je aan het einde van de week bijna geen voedsel hoeft weg te gooien.

 

Vergelijk ook regelmatig de supermarktprijzen. Welke producten heb jij vaak nodig? Is dat brood, aardappelen, rijst, pasta, zuivel, groente of fruit. Je kunt uitzoeken waar sommige producten goedkoper zijn. Wie weet vind je een product die goedkoper is bij de andere supermarkt om de hoek. Daarnaast heb je tegenwoordig apps die voedselverspilling aan gaan. Deze apps bieden producten die bijna of over de houdbaarheidsdatum zijn voor lage prijs aan. De producten zijn dan nog goed en kunnen alsnog mee naar huis worden genomen. Mooi meegenomen, toch!

Goedkope uitstapjes

Neem het gezin mee naar buiten. Ga bijvoorbeeld naar het bos of organiseer een picknick. Knuffelen met geiten of konijnen op de kinderboerderij blijft ook altijd leuk. Je hebt op de kinderboerderij vaak ook een speeltuin. Wil je op ontdekkingstocht, dan kun je met de Geocaching-app op zoek naar schatten. Je kunt samen met je kind op zoek naar schatten. Er zijn meer dan 2.8 miljoen geocaches verstopt, verdeeld over 180 landen. De kans dat jullie een schat vinden, is dus heel groot. Snel op avontuur!

 

Goedkoop tv-abonnement

Heb jij een prijzig internet- en tv-abonnement? Zet deze dan snel stop!  De goedkoopste manier van televisie kijken, is digitale televisie. Het grote verschil ligt in de beeldkwaliteit, mogelijkheden en betrouwbaarheid. Je kunt bij verschillende providers goedkoop tv kijken. Wanneer je dit alsnog veel vindt, kun je ook nog online televisie kijken op je telefoon, tablet of laptop. Je hebt dan wel minder zenders. Jij kijkt dan naar bijvoorbeeld NPO 1 en 2.

Simpele spelletjes voor de kids

Wil jij de kids nog meer vermaken, dan kun je deze spellen voor binnen doen.

Maak een uitdaging voor de kinderen en creëer een speurtocht door huis met allerlei opdrachten. Wie kan het hoogste springen, blaas als een olifant en teken een auto.
Ontdek elk insect van buiten en bouw een huistelescoopmet de koker van een keukenrol.
Maak je huis een waar speelparadijs en bouw een hut van lakens en dekens
Pak een schrift en pen erbij en schrijf samen een verhaal. Doe dit met de mooiste kleuren en
Doe een stoelendans met jullie favoriete liedjes en zing ondertussen mee.

 

Spread the love