Besparen op je energiekosten: 3 tips!

We willen natuurlijk allemaal graag geld besparen. Onbewust betalen we al snel te veel voor bijvoorbeeld zorg- en energiekosten. Weggegooid geld, waar je eigenlijk veel leukere dingen mee had kunnen doen. Daarom delen wij in dit blog 3 tips met je hoe jij kunt besparen op je energiekosten. Lees je mee?

Houdt de warmte in huis

Wist je dat je al snel kunt besparen op je energiekosten door de warmte in huis te houden? Ongemerkt glipt er aardig wat warmte uit je woning en daardoor blijven de stookkosten oplopen. Dit heb je vaak niet eens echt in de gaten, maar met een aantal simpele oplossingen blijft het een stuk warmer in huis!

Wat kun je zelf in huis doen:

  • Zorg voor gordijnen in huis. Gordijnen houden de warmte beter in huis zodat het niet door de ramen of tochtkieren weer naar buiten gaat. Daarnaast staan gordijnen ook gezellig in huis en geven ze meer sfeer. Dit is dus zeker onze nummer 1 tip voor meer warmte in huis!
  • Plaats tocht strips op plekken waardoor warmte het huis verlaat. Zo hadden wij bijvoorbeeld een kier onder onze voordeur waardoor ongemerkt continu tocht naar binnen kwam. Nu hebben we daar een tocht strip geplaatst en hebben wij daar geen last meer van. Een snelle en handige oplossing!
  • Houdt deuren gesloten. Om de warmte zoveel mogelijk in bijvoorbeeld de woonkamer te houden, is het handig om andere deuren te sluiten. Wanneer je continu een deur open hebt staan naar bijvoorbeeld de keuken, gaat de warmte hier naartoe en blijf je stoken.

Vergelijk energieleveranciers

Om nog beter te besparen op energiekosten, is het raadzaam om 1 keer per jaar energieleveranciers te vergelijken. Wellicht kan het bij een andere aanbieder wel een stuk goedkoper dan bij jullie huidige. Bekijk ook vooral de minder bekende aanbieders, vaak zijn deze maandelijks goedkoper. Grote aanbieders promoten vaak met cadeaus die je krijgt, terwijl de kleinere dit niet doen. Daar krijg je vaak al standaard een korting op het maandbedrag, ideaal!

Hoe bespaar jij op energiekosten?

Spread the love