Bijverdienen zonder dat je uitkering wordt gekort

Je kunt om verschillende redenen afhankelijk zijn van een uitkering. Of dit nu voor lange of voor korte tijd geld, een vetpot is het niet. Soms is het zelfs zo dat je er moeilijk van kunt rondkomen en dan is het wel zo fijn dat je er een zakcentje naast kunt verdienen, zonder dat dit ten koste gaat van de uitkering. Hieronder vind je een aantal tips hoe je dit kunt doen.

 

Wanneer je bijverdiend wordt je vaak gekort en dat is nu net vervelend want meestal is een uitkering al niet veel. Om ervoor te zorgen dat je niets hoeft in te leveren maar dat je er toch een beetje bij kunt verdienen, kun je de volgende tips volgen.

 

  1. Hobbyworkshops

Kun je goed schilderen, speel je gitaar of heb je een ander talent, want anderen wellicht graag ook willen leren? Dan kun je hobbylesjes aanbieden. Wanneer je geen uurloon maar een magere ‘hobby vergoeding’ vraagt, hoef je hier geen belastingopgave van te doen. Houdt er natuurlijk wel rekening mee dat je geen bedrijf bent en dit dus niet als vaste dagtaak kunt doen. Dan moet je je namelijk wel als bedrijf inschrijven. Maar wie weet bouw je wel iets op en loopt het zo goed, dat jij die uitkering niet eens meer nodig hebt!

 

  1. Verkopen

Naast dat je een grote zolderopruiming op markplaats kunt zetten of op de koninginnenmarkt kunt gaan zitten, heb je misschien wel iets anders te bieden. Als je een beetje creatief of handig bent, kun je mooie producten in elkaar knutselen. Deze kun je vervolgens weer verkopen op websites zoals marktplaats. Ook hieruit bestaan weer kansen om een bedrijf te vormen, dus houdt rekening met de belastingopgave. Een hobbyprijs mag!

 

  1. Teksten schrijven

Ben je goed met woorden en kun jij mooie artikelen schrijven? Dan zijn er op het internet verschillende platforms waar je je kunt aanmelden als tekstschrijver. Je wordt niet rijkelijk betaald (ongeveer 1 cent per woord) maar daarbij hoef je er dus ook geen belasting over te betalen. Houdt er wel rekening mee dat opdrachtgevers je teksten zelf moeten goedkeuren voor je ervoor betaald krijgt. Wees dus punctueel en precies om uit te blinken naast alle anderen.

 

  1. E-mails en enquêtes

Het is de minst sterk betaalde ‘’bijbaan’’ en het kost veel tijd voor je wat bij elkaar gespaard hebt, maar het kost dan ook bijna geen moeite. Door je aan te melden bij ‘’vervelende’’ enquête websites en websites zoals Euroclicks, verdien je een klein beetje geld bij iedere keer dat je ergens op klikt of een formulier invult. Als je dit dagelijks doet en je inschrijft bij verschillende platforms, kun je per maand wel een euro of 50 verdienen.

 

Houdt er rekening mee dat je met alle bovenstaande tips niet meteen een uurloon zal verdienen, maar je hebt er in ieder geval een prettig zakcentje bij. Zo kun je toch iets bijverdienen zonder dat je uitkering gekort wordt.

1 thought on “Bijverdienen zonder dat je uitkering wordt gekort

  1. leuk dat je je tips deelt… Maar stiekem ben ik eerder voor ‘werken en toch een centje bijverdienen’ 😉

Comments are closed.