Tijd voor een nieuwe bril en lenzen

Tijd voor een nieuwe bril en lenzen

Ik draag al een bril sinds mijn 12de, en lenzen sinds mijn 18de. En ook mijn dochter draagt nu een bril. Er is zoveel keuze en verandering, en vooral online kun je goed terecht.

Online shoppen voor een bril en lenzen

Ik geef toe, ik was hier heel lang erg huiverig voor. Want hoe weet je dat het goed zit en hoe weet je dat je de juiste maten hebt etc. Maar nadat ik weer een bril stuk had en ik dus niks meer van de verzekering krijg, werd het tijd om het toch maar eens online te proberen.

Je vind online echt heel schappelijke prijzen, op sommige sites zijn de prijzen zo laag, dat je echt ook makkelijk een tweede bril kunt halen. Overigens kun je de bon ook insturen naar de verzekering mocht je nog dekking hebben.

Ogen testen

Ik had al een tijdje last van mijn ogen, dus ik heb een afspraak gemaakt bij de Bergman kliniek om mijn ogen eens helemaal na te laten kijken. Na flink wat onderzoek bleek dat ik inderdaad een nieuwe sterkte nodig had. Lager dan die ik gewend ben zelfs dus dat was mooi. Wel meer cilinder had en dat ik niet goed tegen mijn contact lenzen kan. Nou gebruik ik sinds een jaar een huismerk van een grote drogist keten, en die zijn lekker goedkoop, maar mijn ogen zijn er minder gelukkig mee.

Mijn oude merk Acuvue vond ik weer terug, en ik heb die weer besteld. Daarmee had ik nooit last. En bewijst dat goedkoop niet altijd de verstandige oplossing is. Alhoewel ze hier een stuk goedkoper zijn dan op andere websites.

Nieuwe bril en lenzen

Nu heb ik inmiddels voor mij, maar ook meteen voor mijn dochter een nieuwe bril besteld. Voor mijn dochter had ik pas een nieuwe bril gehaald, maar ze krijgt een iPad op school en dan vind ik een bril die het blauwe licht een beetje corrigeert wel heel fijn voor haar. Het kijkt een stuk rustiger.

Voortaan koop ik mijn bril en lenzen dus gewoon online. En jij?