Budget kerst tips

De dure dagen zijn weer aangebroken, en juist nu voelt het een beetje zuur om te besparen. Je wilt namelijk toch alles zo leuk mogelijk denk ik. Toch heb ik wat bespaar tips voor de kerst.

Kijk soms is het gewoon niet anders, en zit die dure kerstboom en al die cadeautjes wat je op tv ziet, er gewoon niet in. Maar met een beetje creativiteit kun je het toch wel echt leuk maken.

De tips

  1. Ga lekker naar buiten, met of zonder kinderen. Naar het park of een bos als je kan. Verzamel daar flink wat takken, en laat ze thuis op de kachel drogen. Je kunt ze dan verven, of je hangt de lampjes van vorig jaar er bijvoorbeeld in. Je zet ze in vazen, of hangt ze door het huis. Doe je het samen met de kinderen dan heb je ook nog een leuke activiteit samen.
  2. Ook kun je bijvoorbeeld 1 mooi pronkstuk als deze kerstengelen neerzetten, ze maken vrolijke muziek en dansen, en die kun je elk jaar weer neerzetten. Bij Lampen Online heb je nog meer van die leuke pronkstukken voor de kerst.kerstbudget
  3. Je hoeft echt niet uitgebreid te tafelen, maar wil je dat wel perse, dan kun je bijvoorbeeld aardappelen en groentes die je hebt liggen op verschillende manieren klaarmaken: in de oven, frietjes, puree, in een stoofpotje, of bijvoorbeeld in een koude salade met mayo, ui en ei. Simpel en super budget vriendelijk. Ook die mooie gevulde eitjes kun je heel simpel maken door het gekookte eigeel te pureren met ketchup, mayo en een beetje paprikapoeder. Niet duur, wel mooi op tafel. Afbakbrood is ook al heel voordelig te krijgen, die kun je in de oven doen om erbij te eten. Kruidenboter kun je ook een pakje roomboter zacht laten worden, een paar teentjes knoflook en peterselie klein snijden. Even de blender erop, en in delen bewaren. Je kunt het zelfs invriezen. Heb je ook voor de andere dagen wat.
  4. Bij de Action en de Hemarkt kun je ook heel voordelig koekjes en snoepjes en versiersels halen voor de kerst. Je moet alleen niet te lang wachten, want dan zijn alle aanbiedingen al weg.
  5. De Zeeman is echt super dit jaar voor kerstkleding, mocht je nog feestelijke kleding zoeken. Ze hebben echt hele leuke kleding, en het ziet er totaal niet cheap uit. Vooral de kindercollectie is een aanrader. Voor vrouwen kun je ook eens bij de Wibra kijken, daar hangen hele simpele jurken, met toch een feestelijk kraaltje of motiefje, waardoor ze heel leuk staan op een feest.
  6. Van een collega blogger kreeg ik wel een hele mooie tip.. nl geld zoeken! Letterlijk. Op straat. Bijzonder kerst blog.

Binnenkort nog meer uitgebreide tips over het kerstdiner, de kerstvakantie en oud&nieuw!

5 thoughts on “Budget kerst tips

  1. Lutchi disse:Uma Sugestão: assista um filme inglês chamado “The Damned United” fala sobre a história verídica do técnico de futebol Brian Clough que trocou o pequeno Derby County pelo rival e poderoso(nos anos70)Leeds United.Sem dúvida um dos melhores filmes sobre futebol que já assisti.Abraços!

Comments are closed.