Budget make up tips voor de donkere huid.

Een donkere huid vergt een totaal andere behandeling dan een witte huid. De basis make-up verschilt dan echt heel erg. En wil je echt goede make up dan hangt er daar vaak voor de donkere huid een prijskaartje aan. Maar uiteraard ben ik voor je op zoek gegaan naar make up die goed is, maar niet al te duur.

Budget make up tips voor de donkere huid

Hoe kan je met zo weinig budget make- up aanschaffen voor de donkere huid? Nu ik wat ouder word grijp ik steeds vaker naar basis make-up. Om toch die vermoeidheid weg te werken. Ik wist echt niet dat het een hele zoektocht voor me zou worden om en make-up voor mijn donkere huid te vinden maar ook betaalbaar. De markt in Nederland voor de donkere huid is nog niet lang zo uitgebreid als voor de witte huid. Maar het wordt wel steeds meer gelukkig.

Viola van Teshura Styling heeft mij hierin geholpen. Zij is de visagiste voor de donkere huid ( maar eigenlijk een kei in alle soorten huidtypen).

Viola Teshura Styling
Viola Teshura Styling

Lees hier haar tips:

Voor de basis heb je een concealer en foundation nodig, waar je normaliter al gauw rond de 40 euro kwijt bent slaag je bij LA Girl voor veel minder. LA Girl is een Amerikaans merk waar je met weinig geld een glamour look creëert.

  • LA Girl HD Pro Concealer deze raadt Viola echt aan. Omdat het een hele fijne concealer is en ook handig met fotografie het vlekt niet. “Oh jee nu ga ik een hele goede tip weggeven als visagiste. Deze concealer heeft dezelfde formule als een foundation, 2 vliegen in 1 klap dus”. LA Girl is te koop voor 4,99.
LA Girl HD Pro Concealer
LA Girl HD Pro Concealer
  • Foundations kan je aanschaffen bij Black Opal voor 14,50 heb je er al 1 of Milani voor 13,50. Persoonlijk gebruik ik de foundation van de Hema. Deze kost maar 6 euro. En ik heb echt ook duurdere merken geprobeerd, maar deze vind ik het fijnst. Bij de Hema kan je zowel on en offline make up bestellen voor de donkere huid. En echt voor budget prijzen.
Hema Foundation
Hema Foundation
  • Oogschaduw kan je overal halen. Bij Boozyshop kan je een heel pallet aanschaffen voor 16,49 daar ben je wel een tijdje zoet mee. En je kan zelfs jouw eigen pallet laten creëren. Bij de Hema heb je al voor 3,50 oogschaduw, maar dat is wel maar 1 kleur.
Smokey Eye Pallete Boozy shop
Smokey Eye Pallete Boozy shop
  • Mascara. Viola kan hier echt kort over zijn: “Mascara kan je ook overal halen. Bij de Big Bazar kan je al voor 1 euro mascara aanschaffen,volg hierin jouw eigen gevoel en budget uiteraard”.  Zelf haal ik, Hinda altijd mijn mascara bij de DM in Duitsland. Je hebt daar een duurzaam merk en met mijn allergie is dat wel handig. En ook erg goedkoop moet ik zeggen.
Mascara Big Bazar
Mascara Big Bazar

Uiteraard heb je nog veel merken die bestemd zijn voor de donkere huid. Maar ik heb juist, ervoor gekozen dat je met heel weinig geld ook jezelf heel goed kan verzorgen.

 

Wil je een keer laten opmaken door Viola? Neem eens een kijkje op haar Facebook:

https://www.facebook.com/teshura.styling/about

Winkels:

https://www.boozyshop.nl/merken/la-girl-usa

Big Bazar

www.hema.nl

www.dm.de/alverde ( duurzaam merk wat ik gebruik)

foto vrouw shutterstock