Verspakket
De leukste tips voor een klein budget

Budgetfood: verspakket van Albert Heijn

Ik ben gek op soep: het is goedkoop, lekker en gezond. Ik vind de verspakketten van de Albert Heijn (voor verschillende soorten soep) dan ook heel fijn om te kopen. Alles heb je bij de hand, en de prijzen zijn heel redelijk. Een tijdje geleden waren de verspakketten afgeprijsd, toen was het al helemaal voordelig! Ik besloot het verspakket voor tomatensoep te kopen (het verspakket was toen goedkoper dan alleen de tomaten los, dus het was zeker de moeite waard).

Inhoud

In het verspakket zit bijna alles wat je nodig hebt voor de soep. Het enige dat je nog toe moet voegen is water en olie. Daarnaast heb ik ook gehaktballetjes in de soep gedaan, maar dat is natuurlijk maar net wat je wilt. Zonder korting en aanbiedingen kost het pakket voor tomatensoep €3,49. Een goede prijs, want de romatomaten los kosten nu €2,99. De pakketten zijn echter regelmatig in de aanbieding, maar ook met zo’n fijne 35%-sticker. Dan kost het helemaal niet veel. Volgens de verpakking heb je voor 4-6 personen, en dat is ook mijn ervaring. Wij hebben er 5 kommen soep uitgehaald. Zonder aanbieding betaal je omgerekend (gebaseerd op 5 personen) €0,70 per persoon. Met een 35%-sticker is dat nog maar €0,45.

Moeilijkheidsgraad

Makkie! Anders had ik het waarschijnlijk niet eens geprobeerd. De soep zou binnen 15 minuten klaar zijn, ik deed er iets langer over. Ik sluit daarbij niet uit dat het mij ligt, ik doe namelijk altijd langer over het koken dan andere mensen. De soep was heel makkelijk te maken, en het pakket was daarnaast ook helemaal compleet. Je portie groenten heb je wel weer binnen, en er zit verder geen ‘rommel’ in. Waar je wel op moet letten is dat je voor het maken van deze soep een staafmixer nodig hebt, een apparaat dat niet iedereen in huis heeft.

Smaak

De smaak van de soep is echt heel erg goed. Het is misschien raar om te zeggen, maar het smaakte echt naar tomaten(soep). Dat weet je nooit zeker, ik heb ook wel eens tomatensoep gegeten waarbij ik echt goed moest zoeken, maar dat is hier dus niet het geval.

Conclusie van de dag: een lekkere, verse, gezonde en makkelijk te maken voor €0,70 per kom. Heel netjes vind ik!