Tips van mama’s voor mama’s (en iedereen op een budget)

Tips van mama’s voor mama’s (en iedereen op een budget)

 

Hi!

Ik ben Desirée, 30 jaar, getrouwd en trotse moeder van dochter Shae (1). Ik blog nu alweer 5 jaar op http://curvacious.nl/, een persoonlijke feel good blog over beauty, lifestyle, plussize fashion en mijn leven als ondernemende moeder. Ik ben niet heel erg bewust bezig met besparen maar vind het zonde om teveel te betalen voor producten en heb zeker budget tips waarmee je een boel geld kan besparen.

Zelf let ik bijvoorbeeld op de volgende dingen:

– neem je verzekeringen en abonnementen (tijdschriften, telefoon, mobiele telefoon, internet, inboedel, zorgverzekering, televisiepakket etc.) door: kan je overstappen, schrappen of verlagen?
– als je in de buurt van de Duitse grens woont, doe dan eens per 2 weken bijvoorbeeld je boodschappen hier. Het scheelt namelijk enorm op luiers, billendoekjes, potjes eten, wasmiddel etc. en gooi er dan gelijk je tank vol met benzine want ook dit is hier een stuk goedkoper.
– let op de cashbackacties via onder andere Scoupy en Kortingsisleuk. Je kan hiermee echt een boel geld besparen en het is ook leuk omdat je zo eens wat anders qua eten en drinken probeert dan normaal. Het is achteraf maar eventjes werk om de bon in te scannen, formulieren in te vullen etc. Maar op deze manier bespaarde ik onlangs €31,37 met allemaal echt bruikbare producten in een kwartiertje tijd. Ka-tsjing!

Als ik per maand €1.000,- budget had dan zou ik als eerste de auto eruit doen, dit scheelt verzekering, belasting en benzine en dat tikt per maand flink aan. De fiets, de benenwagen en het openbaar vervoer brengen je ook bijna overal en je zou incidenteel tegen een vergoeding ergens mee naartoe kunnen rijden met vrienden/familie.

Daarna zou ik zeker de abonnementen en verzekeringen doorlopen om nog strakker te schrappen, over te stappen en/of te verlagen en zou ik met de boodschappen echt gaan voor AH Basic (verrassend goede producten en vaak nog goedkoper dan Aldi of Lidl) en de rest bij de Aldi of Lidl. Als je één keer per week alle boodschappen doet dan heb je een goed overzicht, haal je minder overbodige producten in huis en bespaar je al snel enkele tientjes per week. Oh, en ik zou het gemakkelijke/luxe bestellen/bezorgen en uit eten niet meer doen.