Top 10 leukste cadeaus on a budget

Top 10 leukste cadeaus on a budget

De feestdagen vieren on a budget is prima te doen. Naast de Black Friday en Cyber Monday koopjes zijn er nog zat leuke en creatieve cadeaus te scoren. We geven je graag een paar voorbeelden. Lees je mee?

Tip 1: Decoratie

Decoratie voor in huis doet het altijd goed. En het mooie is dat het ook helemaal niet duur hoeft te zijn. Zoek op Google, Pinterest of andere sites een mooie poster of printable uit en laat hem afdrukken op canvas bij een aanbieder als PosterXXL. Ook andere fotoproducten zijn leuke persoonlijke kado’s. Zoek bijvoorbeeld een mooie foto uit van een gezamenlijke herinnering en koop er een mooi lijstje voor. Een leuk fotolijstje heb je al voor een paar euro bij de Action of Xenos. En klaar is kees!

Tip 2: Iets dat op gaat

Bellenblaas, verf, stoepkrijt. Ieder kind is er blij mee. Cadeautjes die snel opgaan zijn handig. Zo ook voor volwassenen; denk aan een fles scheerschuim, een lekkere douchegel of bodylotion, maar ook een heerlijke eau de toilette.

Tip 3: Iets om aan te trekken

Een mooi overhemd voor de man is altijd leuk en handig. Je kunt ze ook als dubbel cadeau doen. Kijk even op YouTube hoe je een overhemd van de man als mega gave jurk kan dragen. Zo heb je er allebei iets aan.

Voor kinderen ben je al snel een succes als er iets van Disney op staat. En dat kun je OVERAL krijgen!

Tip 4: iets om te lezen

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van je kleintjes, dus een leuk boekje is een geschikt en voordelig cadeau voor in de schoen. De Action en de Kruidvat hebben een enorme collectie aan goedkope boekjes. Die hebben ze trouwens niet alleen voor kinderen. Je kunt er ook de laatste romans en thrillers vinden voor de leesliefhebber.

Tip 5: iets om te bakken

Koop een pak cupcake-mix zodat je een keer (samen met je kind) cakejes kunt gaan bakken. Gelijk weer een leuke bezigheid erbij en het kost vrijwel niks. Het is ook leuk om potjes met meel, suiker en een ei naast de boom zetten. Super leuk voor de bak liefhebber.

Tip 6: iets om te sparen

De kinderen gaan los op de L.O.L ballen. Volwassenen hebben vaak meerdere kaarsen in huis. Sommige mensen sparen munten uit het buitenland, postzegels of aanstekers. Bierflesjes zijn ook populair, en ook leuk om samen leeg te drinken.

Tip 7: iets om te planten

Zaaien is hot, bij volwassenen maar ook bij kinderen. Samen kijken hoe iets groeit, of juist een moestuintje voor de vegan liefhebber.

Tip 8: iets om naar toe te gaan

Een kaartje voor de bioscoop of het theater, of een lekker weekendje naar een hotel. Een bon voor een romantische wandeling in het bos. Of de belofte om samen iets moois te maken van kastanjes met kinderen.

Cadeau-idee 9: iets om samen te spelen

Kinderen zijn gek op spelletjes. Een klein kaartspel kan ze uren bezigheden en is zeker een voordelig cadeau. Ook ouderen houden van kaarten. Zo kun je de pokerliefhebber een mooi kaartspel cadeau doen, die helemaal niet duur is.

Cadeau-idee 10: iets om te schrijven

De laatste tip sluit weer mooi aan bij de eerste, iets om mee te schrijven. Pennen stiften, kleurpotloden, ze zijn altijd kwijt. Voor de liefhebber zijn er volwassen kleurboeken, en mooie kalligrafie boeken. Doe je jong en oud een plezier mee.

 

Heb jij nog leuke cadeau ideeën?