Help, mijn geld is op!

Hoe vaak gebeurt dit jou wel niet? En juist op de dagen dat het echt nodig is zoals bijvoorbeeld bij grote aankopen. Voor die dagen is er een credit card.

 

De creditcard? Die is toch juist duur?

 

Nou dat ligt er een beetje aan wat je voor aankopen doet. Een auto zal heel duur zijn zijn, want er komt ook nog eens rente bij. Maar voor de wasmachine en als je het binnen een redelijk termijn afbetaald, valt het reuze mee.

 

Je kunt een creditcard ook vaak het eerste jaar gratis krijgen. Ik zag ook leuke aanbiedingen waar je een echt topcadeau bij krijgt, of het eerste jaar aankoopverzekering. Mega handig. Deze creditcard acties maken het allemaal net wat interessanter.

 

Ik dacht dat alleen rijke mensen een creditcard hadden?

 

Dat is wat veel mensen denken. Bulk je van het geld dan krijg je van de bank de uitnodiging voor bijvoorbeeld een black creditcard, die kunnen bijna uitgeven wat ze willen. Bij de reguliere personen zit er een limiet aan vast aan de hand van wat je ongeveer zou kunnen afbetalen per maand. Een creditcard betekent dus niet gratis geld.

 

Zo was ik 18 toen ik mijn eerste kreeg. Toen gaven ze nog flinke limieten, en zo ging ik dus meteen op vakantie 6 weken lang. Ik ben geloof ik wel een jaar bezig geweest met afbetalen, en dat is gewoon niet handig. Helemaal niet als je meerdere schulden hebt.

 

Schulden afbetalen met de creditcard

 

Wat wel veel mensen doen is een groot deel van hun schulden afbetalen met de creditcard. Dan heb je namelijk maar 1 schuld, dat is makkelijker te overzien. Mensen met veel schulden verliezen vaak het overzicht en komen zo nog dieper in de schulden.

 

Uiteraard moet je dus wel iets van een inkomen hebben om er een aan te vragen. Bij een uitzichtloze situatie zou ik zeker even googelen en lezen over thuiswerken. Dat is vaak een heel goed begin.

 

Waar gebruik jij de credit card voor?

2 thoughts on “Help, mijn geld is op!

  1. Het probleem bij een creditcard is dat veel mensen niet doorhebben hoeveel ze eigenlijk uitgeven. Geld dat je niet hebt, kan je ook niet uitgeven in mijn ogen.

Comments are closed.