De 2019 behang trends die je echt wilt proberen! 

Je wilt het vast niet geloven maar volgende maand is het alweer herfst.. Dus tijd om de laatste najaar trends vast door te geven. Ik weet het, ik ben geen expert. Maar leuk zijn ze wel! Vandaag gaan wij het dus hebben over behang.

Behang op het plafond

Overgewaaid uit Amerika zie je het ook hier steeds vaker. Niet langer om een lelijk plafond te bedekken, maar echt om iets unieks in huis te hebben.
De jungle print is erg geliefd. Maar in kinderkamers word er vaker gekozen voor een mooi blauwe lucht, een sterrenhemel of juist roze wolken.
In andere kamers zie je ook marmer, of juist de houten planken look. Het kan allemaal.

70s revival

Ook wel weer gaaf. De 70s revival. Denk aan de houtlook op de muren, donker oranje en dik tapijt. Echter is het wel een geval van of of en niet en en. Dus denk lekker druk en donker 70’s muren, maar dan wel een lichte vloer, en lichtere meubels. Zorg voor flink wat contrast en witte accenten om het fris te houden zodat je niet na 2 weken gillend gek wordt.

Zelf vind ik in dit geval glasweefsel behang erg mooi. Buiten dat het zeer brandveilig is, makkelijk schoon te maken en duurzaam, is het ook nog eens heel mooi van structuur. Je kunt echt vele stucturen krijgen. Glasvezel behang is altijd wit. Dus wat je kunt doen is 1 muur strak wit, de ander gebrand oranje bijvoorbeeld. Het is namelijk super makkelijk over te verven, waardoor je een heel eigen unieke look hebt in huis.

Velvet crush!

Nog zo iets uit de 70s, wat helemaal in is weer. Velvet! Fluweel op de muren, de banken, het kan allemaal. Het is zacht en chique en ook nog eens heel fijn te combineren. Lekker even Marktplaats afstruinen voor wat stof, en zo kun je zelf opnieuw een bank bekleden voor een budget versie. Druk er wat mooie knopen in, en je bank kan zo VT wonen in.

Meer is het nieuwe minder

Wil je een lekker druk behang, gordijnen met rushes eraan, een dik tapijt en ook nog een fluwelen banken? Het mag allemaal! Is het je wat te extreem wissel dan af met een paar witte muren voor het contrast.
Het mag allemaal weer ouderwets gezellig met een kleedje op tafel, kaarsjes erbij. Strakker dan strak kun je dit seizoen los laten.

Natuurlijk extra leuk als je huis een bij elkaar geraapte mix is. Een kleedje hier, stofje daar en een behangetje op de muren is gewoon super on trend!

Spread the love