Elektrische waterontharder

De voordelen van een elektronische waterontharder

Een elektronische waterontharder wat dat precies is en wat de voordelen hiervan zijn, vertel ik jullie vandaag. Want als gezin word er veel water gebruikt en dat komt niet ten goede van de apparaten in huis en ook financieel kan je met een elektronische waterontharder geld besparen.

Wat is een elektronische waterontharder

Een waterverzachter kopen zorgt ervoor dat er geen kalkaanslag meer kan plaats vinden aan je sanitair en in je apparaten. Daarnaast is het milieuvriendelijk en beter voor je stroom verbruik. Want bij apparaten waar kalkaanslag ontstaat moeten meer vermogen uitoefenen om te werken en dit kost aanzienlijk meer in je gebruik. Door het aanschaffen van een elektrische waterontharder hoef je niet keer op keer aan de gang te gaan met ontkalkingsmiddelen, ook dit kan aardig op lopen financieel.

De voordelen van een elektrische waterontharder

We weten het allemaal, als gezin worden er een hoop wasjes gedraaid oneindig veel bad plezier en ga zo maar door. Maar dit alles komt niet ten goede van je apparaten en sanitair. Door de keuze te maken voor een waterontharder zal je veel voordelen krijgen. Je haar en huid zullen zachter zijn na een bad/douche beurt, doordat het kalk in het water word gefilterd. Je kan namelijk met de waterontharder de hardheid van water (Dh) instellen. Hoe lager de Dh waarde hoe minder kalkaanslag er plaats zal vinden.

Door minder Dh (hardheid water) zal je ook minder last hebben van een droge huid, eczeem. En als we even kijken wat voor een voordelen dit oplevert voor je apparaten, dan ben ik wel onder de indruk. Je hebt namelijk wasmiddel en wasverzachter nodig (geld besparend), minder tabletten voor je vaatwasser. En je apparaten zullen niet meer verkalken en hebben hierdoor minder stroom nodig.
Aanschaf waterontharder

Het aanschaffen van een elektronische waterontharder is zeker een investering maar uiteindelijk, kijkend op langer termijn zeker waard. Vergelijk het met het aanschaffen van zonnepanelen. Het bedrag van een waterontharder is afhankelijk van het gebruik in een huishouden. Vind je de aanschaf van een nieuwe waterontharder net iets te duur kan je ook online vaak via marktplaats goede waterontharders vinden voor een lager prijs. Persoonlijk zou ik voor een nieuwe kiezen omdat je toch je garantie hebt, eventuele service en altijd ergens met vragen terecht kunt.

De voordelen van een elektrische waterontharder

Spread the love