zorgverzekering

December: de tijd om te kiezen voor een nieuwe zorgverzekering!

Het is weer het eind van het jaar, wat betekent dat het weer tijd is om eens goed naar je zorgverzekering te kijken. Je zorgverzekering is een maandelijks bedrag wat je betaald voor zorg in Nederland. Dit maandelijkse bedrag kan per aanbieder erg verschillen, daarom is het belangrijk om elk jaar te controleren of je zorgverzekering goedkoper kan. In dit artikel deel ik enkele tips met je, lees je mee?

Het vergelijken van zorgverzekeringen

Voordat je voor een verzekeraar kiest, is het belangrijk om eerst verschillende zorgverzekeringen te vergelijken. Dit kun je gemakkelijk zelf doen, door een zorgvergelijker te gebruiken. Vul in wat jij belangrijk vindt aan zorg, denk daarbij ook aan een eventuele aanvullende verzekering, en vergelijk verschillende aanbieders met elkaar. Let ook goed op terugkerende vergoedingen waar je gebruik van maakt, zoals fysiotherapie of bepaalde medicijnen. Bij de ene verzekeraar krijg je bijvoorbeeld meer vergoedt dan bij de andere.

Zorgverzekering kiezen

Wanneer je de verschillende zorgverzekeringen hebt vergeleken, is het tijd om een zorgverzekering te kiezen . Als het goed is weet je nu het beste welke aanbieder bij jouw situatie past. Zoals ik hierboven ook aangaf, is het ook van belang om te kijken naar een aanvullende verzekering. Wellicht heb je dit niet nodig, dan hoef je deze ook niet af te sluiten. Maar gebruik je weleens fysiotherapie? Of vind je het belangrijk om alternatieve zorg vergoedt te krijgen? Dan is het afsluiten van een aanvullende verzekering belangrijk. Zo kom je niet voor onverwachte hoge kosten te staan.

Extraatje sparen?

Een extra tip van mij: spaar het geld wat je volgend jaar per maand over houdt op! Ben je met je nieuwe zorgverzekering minder geld kwijt? Spaar deze euro’s dan op. Ook al scheelt het maar € 5,00 per maand, na een jaar heb je toch € 60,00 bespaard. Hier kun je dan wat leuks mee doen. Een extra stimulans om je huidige zorgkosten eens goed onder de loep te nemen.

Heb jij jouw zorgverzekering voor 2020 al geregeld?

zorgverzekering mamaisblut

 

Spread the love