Do’s en Dont’s herfst kinderkleding 2020

De zomerkleding mag weer opgeborgen worden want de herfst is er weer in volle glorie! Tijd om dus weer wat inspiratie op te doen zodat ook jouw kindjes er weer lekker warm bij lopen deze herfst. In dit artikel vind je onze top 10 herfstkleding. Lees je mee?

Warme winterlaarzen

De herfst staat vooral bekend om de koude wind en natuurlijk regen. Het is dan ook niet gek dat regenlaarzen niet mogen ontbreken aan de garderobe. De meest bekende zijn natuurlijk van Bergstein. Maar wist je dat Bergstein ook een gevoerde variant heeft? Deze winterboots zijn waterdicht en ook nog eens lekker warm. Driedubbele sokken zijn dan in ieder geval niet meer nodig om die kindervoetjes warm te houden.

Hoodies en/of sweaters

Ook mag deze herfst de hoodie of sweater niet ontbreken in de kledingkast. Vooral als het gaat om jongenskleding kan je niet de mist in gaan met een lekker warme hoodie. Een logo is leuk, maar houd het verder vooral neutraal. Zo weet je zeker dat je hoodie of sweater met alles gecombineerd kan worden. En zodra het koud word gaan we vaak laagjes dragen, dus dan is het wel extra handig als je het neutraal houd!

De sweaterdress

Ook voor de meisjes is een sweater onmisbaar. Maar wat dacht je van een sweaterdress? Lekker warm, en heel erg leuk te combineren met een mooie maillot en laarsjes.

Winterjas

Wat natuurlijk ook niet mag ontbreken in je herfstgarderobe is een mooie winterjas. Kies hierbij voor een jas die warm, waterdicht en dik genoeg is. Houd er wel rekening mee dat de jas niet te “stijf” is. Vaak merk je het al wanneer de jas amper op te vouwen is. Kinderen willen lekker rennen en spelen. In een stijve jas is dit natuurlijk niet fijn. Let trouwens ook op dat er wel een goede muts op zit voor wanneer je onverwachts in een regenbui terecht komt.

Do’s

Werk met laagjes
Neem standaard een maat groter
Kies voor neutrale kleuren
Mix en match

Don’t

Laat de drukke prints achterwege
NO fake fur (onmogelijk om schoon te houden)

Kijk vooral naar de functionaliteit van kinderkleding. Ga je veel naar buiten, of zit je kind veel op de fiets (bijvoorbeeld naar school)? Dan kan het slim zijn om juist voor een jas te gaan met reflector strips en een goede capuchon die je strakker kan trekken. Of heb je een kindje dat net leert lopen? Neem dan vooral donkere broeken zodat je de modder/vlekken minder goed ziet. Ongelukjes gebeuren toch, maar het verwijderen van modder vlekken kan nog best lastig zijn.

Spread the love