Een beetje licht in donkere dagen… Met mega winactie!

Het is weer heel vroeg pikkedonker buiten. En met die regen zit ik dus om 17.00 wel eens al met het licht aan. Maar ik vind het ook wel wat knus hebben. Als je voor het eerst alleen gaat wonen, kan het nogal een wirwar zijn, want welke verlichting heb je nou wanneer nodig?

Soorten verlichting

Je hebt zoveel lampies en lampen, soms weet je het gewoon even echt niet meer. Hier een kleine opsomming om je even op weg te helpen. Vooral handig als je net je eerste huisje hebt.

Basisverlichting

Basisverlichting is de basis aan verlichting die je in huis nodig hebt om goed te kunnen zien en voldoende licht in huis hebt. Het zijn vaak een paar lampen, of een bepaalde basis die je in huis hebt. Je kunt hierbij denken aan standaard een lamp in de gang, boven de eettafel of in de huiskamer. Ook in de slaapkamers heb je vaak wat extra lampen nodig. 

Sfeerverlichting

Sfeerverlichting is verlichting die zorgt voor een fijne sfeer. Dit kan gedimd licht zijn, licht met een kleurtje of accent. Het is vaak geen felle verlichting en behalve dat het heel gezellig is, vaak ook niet heel functioneel. Ik zelf gebruik ze meestal naast de grote verlichting. Dus dan kunnen de grote lampen aan, en houd je alleen de sfeerverlichting aan. Lekker knus zonder in het pikkedonker te zitten. 

Accentverlichting

Accent verlichting is verlichting dat een specifiek punt van licht voorziet. Het legt het accent op een punt. Bijvoorbeeld: als je de verlichting op de boekenkast of fotowand richt dan heb je een bepaald accent van verlichting op een specifiek punt gericht.

Al dat licht is toch duur?

Kan heel erg meevallen. Bij het kopen van nieuwe lampen kun je denken aan:

 • Ledlampen zijn vaak heel voordelig en in alle kleuren, en werken op bijna alle verlichting. Zeker iets om naar te kijken dus.
 • Hoe vaak je de verlichting aan doet?
 • Hoeveel je verbruikt?
 • Wat je aan energiekosten wilt besparen?
 • Waar je de lampen koopt? De bedoeling is dat de lampen echt even mee gaan, je wilt dus ook niet aan kwaliteit afdoen. Een beetje rondsnuffelen kan dus geen kwaad, niet meteen voor de allergoedkoopste gaan.

WINNEN!!

Ga jij net op jezelf, of ken je iemand? Wil je zelf gewoon nieuwe lampen? Doe dan mee met deze leuke winactie! Je kunt maar liefst €50 aan shoptegoed winnen bij Directlampen.nl

Deel dit bericht, of tag onder dit bericht op FB iedereen waarvan je denkt dat ze hier heel blij van zouden worden. Elke tag/deelactie is een extra kans!

De winnaar krijgt na een week na plaatsing van deze winactie bericht.

Vind je dit artikel leuk? Deel dan het pinplaatje op Pinterest!

17 thoughts on “Een beetje licht in donkere dagen… Met mega winactie!

 1. Hoi hoi,

  Wauw wat een leuke actie. Ik hou vooral van stoere lampen! Ik doe dan ook met veel veel plezier mee!

  Groetjes Claudia!

 2. Wat een gave lampen hebben ze daar, ik kende deze webshop nog niet.
  Mijn vriend is dol op verlichting én we zijn nog op zoek naar buitenverlichting. Dus ik maak graag kans!

 3. Een paar weken geleden heeft 1 van mijn jongens per ongeluk (hoop ik dan maar) onze schemerlamp kapot gemaakt, die moet ik nog vervangen dus deze waardebon zou goed van pas komen 😀

 4. Wauw wat een mooie lampen hebben ze. Mijn pa is net verhuisd en kan zeker nog wel wat sfeer in huis gebruiken. Leuke actie. Groetje ilsiee

 5. Wij zijn op zoek naar mooie en nieuwe tafellamp. Die kunnen we hier vast wel vinden! Loot graag mee. Gedeeld op G+ en volgend op Bloglovin (loved/saved)

 6. Niet alleen sfeervol in de donkere dagen! Ik zet deze schitterende actie in het voetlicht op mijn tijdlijn op Facebook! En….duimen maar!

 7. Ja ik doe heel graag mee! Wij zijn onze woonkamer aan het verbouwen/ restylen en moet nog nieuwe lampen. Dus dit komt heel heel goed van pas!

Comments are closed.