Waarom zou je energie vergelijken en overstappen?

Schrik jij jaarlijks van jouw energie afrekening? Wist jij dat veel kan besparen als je even de moeite neemt om energie leveranciers te vergelijken? Waarom energie vergelijken lees je hieronder.

Waarom energie vergelijken?

Vaak is het gemakzucht om jarenlang bij 1 leverancier te blijven. Veel mensen weten niet dat het juist veel geld kost. Wanneer je even de tijd neemt om het allemaal goed uit te zoeken, kan je het zo een paar honderd euro opleveren. Lekker toch?

Sinds 2004 mogen energieleveranciers hun eigen prijzen bepalen. Dus je snapt dat je bij de ene leverancier meer betaalt dan bij de andere. Veel mensen maken gebruik van de energie vergelijk  dit is een handige manier om de goedkoopste leverancier te vinden wat bij jouw huishouden past. Stel je eens voor dat je op deze manier wel 300 euro per jaar kan besparen. Dat is echt een hoop geld wat nu letterlijk blijft liggen.

Voordelen energie vergelijken

Uiteraard kleven er veel voordelen aan het vergelijken van energie. Het kost totaal niet zoveel moeite en tijd zoals je zou verwachten.

  • Alle energie leveranciers op een rijtje.
  • Je krijgt jouw persoonlijke aanbod. Een aanbod gebaseerd op jouw samenstelling van jouw huishouden.
  • Snel gedaan. Met een paar klikken op een vergelijkingssite weet je gelijk waar je aan toe bent en hoeveel je gaat besparen.

Hoe stap ik over?

Wanneer je alles hebt vergeleken is het een kwestie van overstappen. Nog een tip, wanneer je jaarlijks overstapt ben je niet alleen slim maar bespaar je nog meer.

Hoe komt dit? Wanneer je besluit over te stappen, ontvang je vaak een eenmalige korting of een bonus. Doe je dit jaarlijks, dan bespaar je veel geld! Vaak is het zo dat je na een jaar in een standaard contract kan terechtkomen en dan wordt overstappen moeizaam. Dan heb je een afkoopsom etc., ik spreek namelijk uit ervaring. Maak gebruik van de talloze mogelijkheden/aanbiedingen, en geniet goedkoop van Energie.

Stap jij jaarlijks over?

 

Spread the love

1 reactie op “Waarom zou je energie vergelijken en overstappen?”

  1. Ik betaal iets minder dan 35 euro per maand voor mijn gas en Electra.

    Dat doe ik al jaren.
    En ik geloof niet dat er een leverancier is die daar onderdoor gaat.

    Duurzame groet,

Reacties zijn uitgeschakeld.