Geld verdienen met bloggen

Bloggen kan naast ontzettend leuk ook best lucratief zijn. Zo kun je er (met een beetje mazzel en hard werken) een volledig maandsalaris verdienen. En nee, er komt geen webcam aan te pas!

Maar hoe werkt dat geld verdienen met bloggen dan?

Om te beginnen kun je advertorials plaatsen. Door sommigen wordt dit ook wel sponsored content of stories genoemd. In feite komt het er op neer dat een bedrijf jou betaalt om iets te schrijven over zijn/haar product. Wat je aan zo’n advertorial kan verdienen verschilt. Dit hangt af van diverse factoren die voor een bedrijf belangrijk zijn.

  • Hoeveel bezoekers heb je per maand op je site (unieke bezoekers)
  • Hoe relevant is jouw blog voor het merk
  • Hoe lang bestaat je blog al?
  • Hoe is jouw ranking in Google? (denk hierbij aan Domain en Page authority)

en zo zijn er nog veel meer belangrijke factoren die meespelen.

Tarieven

Een tijd geleden (lees: april 2014) heeft Lisanne van Lisanneleeft.nl uitgelegd hoe zij haar prijzen berekent. Nou is dit misschien inmiddels een beetje achterhaald want sindsdien zijn er duizenden nieuwe blogs bij gekomen en is de markt veel groter geworden. De merken zien dit ook en zullen daardoor niet altijd meer de hoge bedragen bieden die we wel eens zouden willen. Gelukkig zijn er ook grotere bedrijven die echt de meerwaarde van social influencers inzien en daarvoor ook wat dieper in de buidel willen tasten. Houd er alleen wel rekening mee dat deze bedrijven vaak naar de grotere influencers kijken en niet zozeer naar de huis tuin en keuken bloggers.

Influencer bureaus

Omdat de markt zo groot is zijn er tegenwoordig bureau’s die je kunnen helpen aan leuke opdrachten, bijvoorbeeld Jumey. Jumey is een bedrijf dat bemiddelt tussen bloggers en online influencers. Voor Jumey is het wel heel belangrijk dat je snel reageert op je mails. Wanneer er een opdracht is moet er snel worden gehandeld en daardoor kan het soms zijn dat je een paar goede opdrachten achter elkaar krijgt.

Jumey is ontstaan doordat wij steeds meer andere bloggers betrokken bij opdrachten. De klanten zijn blij, de bloggers zijn blij, en wij zijn blij.

Om geld te verdienen met je blog tellen natuurlijk nog wel veel meer dingen. Kijk hier voor meer tips voor bloggers.

Hopelijk heb je wat gehad aan deze blog en verdien jij binnen no-time ook geld met je blog!

Tip! Lees hier meer over social media en bloggen

 

Spread the love

3 reacties op “Geld verdienen met bloggen”

  1. Ik blog, maar vraag niets… nou ja ik ben blij als er af een toe een product mijn kant op komt.
    Voor mij hoeft het ook geen job te worden, dat kan ik mentaal niet aan. Nu is er geen moeten bij.
    Ik heb niet zo’n grote lezers aanhang, maar iets meer zou wel mogen.

Reacties zijn uitgeschakeld.