Gezond het nieuwe jaar in doe je zo!

Het nieuwe jaar is van start en dat betekend dat bijna iedereen wel weer nieuwe doelen heeft gesteld. Mijn doel dit jaar? Gezonder door het leven gaan. Maar hoe doe je dat dan?
We zouden mama is blut niet zijn als we dit artikel niet zouden schrijven met een budget. Want sporten in een sportschool of diëten met een duur programma is niet voor iedereen weggelegd. En dat hoeft ook zeker niet, want met een paar kleine aanpassingen kun je ook on a budget gezond het nieuwe jaar in gaan.

Sporten

Bewegen is zo ontzettend belangrijk. Zeker nu corona de overhand heeft. Een gezonde levensstijl kan er voor zorgen dat je veel minder ziek word. Maar buiten dat is het natuurlijk ook gewoon heel fijn om weer lekker in je vel te zitten. Maar hoe kan je nou gaan sporten als alles dicht zit én zonder al te veel geld uit te geven? Nou, heel simpel! Ga lekker naar buiten! Buiten sporten kost niets en er zijn in veel plaatsen ook gratis buiten sport toestellen beschikbaar. En met een beetje creativiteit kun je zelfs in je achtertuin een eigen gratis sportschool creëren. Who needs dumbles wanneer je ook gewoon lege flessen met water kunt gebruiken.
Wat wel natuurlijk belangrijk is, is goede sportkleding. Niet alleen voor de kou, maar ook voor andere klachten kan dit heel belangrijk zijn. Denk maar eens aan een goede sport bh. Een goede sport bh voorkomt een hoop rugklachten. Maar maak je geen zorgen, ook bij bijvoorbeeld de Hunkemöller sportcollectie kun je terecht met een leuke kortingscode.

Gezond eten

Lekker en gezond kan prima samen. Zo zijn er bijvoorbeeld op YouTube en Pinterest ontzettend veel leuke en gezonde kook tutorials te vinden. Maar ook door een paar simpele aanpassingen te doen in je boodschappen kun je gezonder en goedkoper eten. Zoek de aanbiedingen op en probeer altijd voor verse groente en fruit te gaan.
Daarnaast helpt het ook om extra veel water te drinken. Dit stilt je hongergevoel zonder dat je er allemaal verschillende supplementen of iets dergelijks voor hoeft te nemen. En heb je geen tijd om te sporten? Maak dan eens de bewuste keuze om de fiets te pakken in plaats van de auto.
Spread the love

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *