Gezonder en goedkoper eten met mealpreppen!

.Gezond eten en tegelijkertijd geld besparen, dat willen we allemaal wel toch? Toch blijkt het in de praktijk lastiger te zijn om deze twee doelen met elkaar te combineren dan dat het op het eerste gezicht lijkt. Hieronder ontdek je hoe je gezonder en goedkoper kunt leven met mealpreppen.

 

Wanneer je alle maandelijkse kosten op een rijtje hebt gezet en erachter komt dat je dit jaar wéér niet op vakantie kunt, wordt het tijd om te besparen. Oh, die bikini van vorig paste toch al niet meer, dus een jaartje overslaan om af te vallen is misschien wel een goed idee. Wij hebben een betere oplossing voor je, namelijk; mealpreppen.

 

Wat is mealpreppen?

Het woord zegt het eigenlijk al; je bereidt je maaltijden voor. Hiermee bedoelen we dus niet alleen je avondprakje waarvan je de kliekjes voor morgen bewaard, nee, met mealpreppen bedoelen we echt vooruit koken. De bedoeling hiervan is dus een week vooruitkoken, waardoor je iedere dag van de week voorzien bent van een lekkere en gezonde maaltijd. Superhandig, iedere dag van de week een vooraf klaargemaakte maaltijd. Even in de magnetron en klaar is Kees.

 

Geld besparen met mealpreppen

Mealpreppen is een stuk goedkoper dan iedere dag boodschappen doen. Dit komt omdat je vaak, eigenlijk altijd, meer koopt dan je nodig hebt wanneer je elke dag heengaat. Ook al neem je een lijstje mee, de kans dat je toch iets extra’s meeneemt is gewoon heel groot. Daar hoef je je niet voor te schamen, dit gebeurt bij zo goed als alle trouwe lijstjes shoppers. Bedenk dus van tevoren wat je per dag gaat eten en sla die boodschappen op een vaste dag in de week in. Ben je alleen? Dan kun je vaak zelfs twee dagen van dezelfde maaltijd eten. Supervoordelig dus!

 

Mealpreppen is gezonder

Doordat je alvast van tevoren bedenkt wat je iedere dag gaat eten is ook de verleiding om even gauw een pizza te bestellen of een patatje te halen veel kleiner. Na een lange dag werken kom je thuis, en je maaltijd ligt al voor je klaar in de vriezer. Ook zal je merken dat je vasthoudt aan gezonde en gevarieerde maaltijden. Dat is op zichzelf al een gezonde keuze.

 

Zó doe je dat

Het zal in het begin wel even wennen zijn. Wanneer je een bepaalde regelmaat hebt gevonden zal je merken dat je weken een stuk ontspannener zullen verlopen. Om te beginnen met mealpreppen is het een goed idee voor jezelf vast te stellen op welke dag je gaat koken en boodschappen doet. Dit hoeft zeker geen hele dag te kosten, want veel maaltijden zijn in een halfuurtje al klaar. Gezondere en goedkopere levensstijl; here I come!

 

Spread the love