Tips van de expert in goedkoop scheren

Ik kreeg onlangs het verzoek van “mamaisblut” om een gastblog te schrijven over geld besparen met scheren, en uiteraard heb ik het verzoek geaccepteerd.

scherenOp mijn weblog schrijf ik namelijk over goedkoop natscheren en nee mijn weblog gaat niet over merken zoals Boldking, maar juist over de scheermethode welke door onze vaders en opa’s gebruikt werd.

Klassiek scheren klinkt misschien heel eng in eerste instantie en dat is natuurlijk ook begrijpbaar, maar dat is eerlijk gezegd nergens voor nodig. Scheren met een veiligheidsscheermes is namelijk zoals de naam al suggereert gewoon veilig, en eerlijk gezegd moet je erg je best doen om jezelf lelijk te snijden.

De basis

In het kort leg ik graag de basis uit over het scheren met een veiligheidsscheermes en er is een zekere leercurve aanwezig, maar het is gewoon een kwestie van de instructies volgen. Uiteraard dien je wel de tijd te nemen om het te leren maar dat lijkt mij eerlijk gezegd vanzelfsprekend, want zo gaat dat met wel meer dingen in het leven.

  • Voorbereiding door een warme douche of bad te nemen ( Zodat je huid goed bevochtigd is )
  • Gebruik scheerschuim of scheercrème/zeep van goede kwaliteit ( Scheercrème/zeep is meestal van betere kwaliteit dan scheerschuim uit een bus )
  • Altijd met de haargroei mee scheren ( Kijk dus welke kant je haren op groeien, en tegen de haargroei in scheren is vragen om irritatie )
  • De scheerkop van een veiligheidsscheermes beweegt niet mee, dus zorg ervoor dat je vanuit de pols scheert en het op een hoek van 30 a 40 graden houdt ( Zie YouTube video voor instructies )
  • Nabehandeling met aftershave balsem ( Voor grote oppervlaktes is het goedkoper om bodylotion te gebruiken )
  • Huid laten herstellen ( Gun de huid wat rust en scheer niet te vaak )

Het bovenstaande is slechts de basis, en ik adviseer dan ook om mijn instructie artikel over scheren met een veiligheidsscheermes goed te lezen en vooral de instructie video’s te kijken. Overigens is deze scheermethode zowel voor mannen en vrouwen geschikt, dus het kan echt geen kwaad als je als vrouw zijnde aan de slag gaat met een scheerkwast bijvoorbeeld.Hoe je geld bespaart?Waarschijnlijk snap je nog steeds niet goed hoe je echt geld kunt besparen door klassiek te scheren? Ik zal daarom hier vertellen welke klassieke scheerproducten echt goedkoop zijn, maar ook van goede kwaliteit en zonder fratsen.

Chinese Gillette Tech

Als veiligheidsscheermes raad ik persoonlijk altijd de Chinese Gillette Tech aan en de reden is eerlijk gezegd erg simpel, want dit is een van de beste veiligheidsscheermessen die je kunt kopen. En daarnaast is dit veiligheidsscheermes van Gillette ook nog spotgoedkoop, want ze zijn namelijk verkrijgbaar bij Tinydeal voor € 2,75 inclusief verzending.

Voskhod Scheermesjes

 

Goedkoop scheren

De echte besparing door te scheren met een veiligheidsscheermes zit hem in de extreem goedkope scheermesjes, want voor minder dan € 10 heb je al ruim 100 dubbelzijdige scheermesjes. Ik raad overigens Voskhod Scheermesjes aan want deze mesjes zijn scherp, smooth en daarnaast redelijk vergevensgezind. Deze mesjes zijn overigens te koop via eBay voor € 10 inclusief verzenden, en ze worden rechtstreeks uit Rusland verzonden.

Ik adviseer overigens ook het gebruik van scheercrème of scheerzeep zoals de Palmolive Classic Scheercrème bijvoorbeeld, en ik geloof dat deze scheercreme ook zonder scheerkwast te gebruiken is. Maar een scheerzeep daarin tegen dien je op te kloppen met een scheerkwast, en ik ben daar gewoon eerlijk in dat lijkt me niet praktische bij het scheren van je benen.

Als alternatief kun je dus ook bijvoorbeeld de Cien Men Sensitive Scheergel gebruiken, maar ik wil er wel graag bij vermelden dat scheerschuim van een scheercrème of scheerzeep van veel betere kwaliteit is naar mijn mening. Overigens bestaat er ook aftershave balsem speciaal voor vrouwen, echter ik weet alleen dat de Duitse drogisterijen zoiets hebben.

Tot slot

Ik vond het erg leuk om eenmalig een gastblog over goedkoop scheren te schrijven, en ik heb dan ook mijn best gedaan om het niet te ingewikkeld te maken. Ik ben hoe dan ook altijd bereikbaar via Facebook en Twitter voor advies, en daarnaast is er ook een Facebook groep waar je terecht kunt met hulpvragen over klassiek scheren.

Ik zit overigens ook op Instagram waar je onder andere mijn falende kookkunsten kunt bewonderen, want ja je kunt niet overal een expert in zijn.

1 thought on “Tips van de expert in goedkoop scheren

Comments are closed.