Tips voor goedkope gordijnen

Besparen met deze goedkope raamdecoratie

Met dit weer weet je gewoon niet meer wat je voor de ramen moet hebben hangen. Zijn het dikke gordijnen, is het luxaflex of hangen we plissegordijnen op? Lees verder om te horen wat ik heb gebruikt en waar ik over twijfel.

Welke raamdecoratie moet je kiezen?

Uiteraard is het voor mij belangrijk dat het wel in een budget past. Ik heb nou eenmaal niet zoveel te besteden. Maar het moet allemaal wel mooi en functioneel zijn. 

In de slaapkamer ben ik voor hele dikke velours gordijnen gegaan. Ik kwam ze tegen in een vintage winkel, en het zijn van die oudroze dikke zware gordijnen. Uiteraard heb ik ze even gewassen, maar man wat ben ik daar blij mee! 

Voor de keuken wilde ik toch wat anders, iets frisser. Ik heb hier vaak het raam open staan, en uiteraard wordt er flink gekookt. Dikke gordijnen zijn dan een grote no-go. Zo kwam ik op goedkope plissegordijnen. Je hebt ze semi transparant dus dat betekent dat er echt nog flink licht naar binnen komt, maar niemand kan naar binnen gluren. Je kunt ze ook op de helft dicht doen bijvoorbeeld. 

Ik hou ervan want het staat strak en je hebt eigenlijk het idee van de vitrage van vroeger een beetje. Maar dan modern, strak en een stuk frisser. En dan toch wel open en alles. Ik vind dat mooi. 

In de woonkamer heb ik lange dunne witte gordijnen. Gewoon omdat ik hier meestal de gordijnen open heb, en ze mooi breken met mijn roze wand. Gekleurde gordijnen of hele zware gordijnen vind ik dan niet passen. Er moest iets wit zijn in de woonkamer om het een beetje licht te houden. Ik kan soms overboord gaan met te veel kleur. 

Of kies je voor stickers?

Een vriendin van mij heeft van die raamstickers gebruikt. Het ziet er op zich goed uit en je hebt dan geen gordijnen in de keuken. Maar op de 1 of andere manier vind ik het dan net niet af. het is misschien wel handig op kleinere stukken? Of op een glazen tussendeur zodat je er niet tegenaan loopt met je snufferd. Hoe vaak mij dat gebeurd is.. Maar goed, dat is een ander verhaal. 

Mocht je voor raamstickers gaan, denk er dan aan dat ze specifiek voor de ramen zijn. En vooral dat ze zelfklevend zijn. Stickerresten van je ramen verwijderen is echt een nachtmerrie.

 

Wat heb jij voor de ramen hangen? Laat het mij weten in de comments!

Gordijnen op een budget kies je zo

Spread the love