Een goedkoper alternatief voor de iPhone 7 en Samsung S8

Een goedkoper alternatief voor de iPhone 7 en Samsung S8

De telefoons worden beter, en groter, en veel duurder. Natuurlijk kun je een nieuw abonnement nemen en de telefoon afbetalen. Maar dat brengt alsnog hoge kosten met zich mee. Welke telefoon is dan een goed alternatief?

 

Huawei, Sony, of de andere versies van Samsung

Iedereen heeft wel een Samsung of een iPhone, en op het moment zijn dat ook natuurlijk de betere telefoons. Maar laat je niet gek maken, de Huawei mist maar op een paar hele kleine puntjes. Sterker nog op sommige punten ben je beter af met de Huawei

De P9 lijkt qua model een beetje op de iPhone, en het innerlijk kun je hem goed vergelijken met de Samsung. Bij Samsung zijn de kleuren iets mooier, bij de iPhone het ontwerp net wat gelikter. Maar waarom zou dat je moeten stoppen? Ook heb je zelfs de P9 Lite, die is in kwaliteit iets minder, maar de prijs is nog maar een kwart van de duurdere telefoons. De Samsung heeft ook een aantal goedkopere versies met minder feautures, maar nog steeds prima. Ook Sony heeft een goedkopere versie van de Experia. Zo heb je dus toch nog een echt goede telefoon

 

De camera van goedkopere telefoons

Die van de Huawei P9 is geweldig! Het is een dubbele camera, waardoor er meer diepte te zien is. Ook de front camera heeft genoeg megapixels om een briljante selfie te maken. Niet te vergeten dat je ook geen apps nodig hebt om de huid of de kleuren iets te verbeteren. dit zit standaard in de Huawei. Je kunt zelfs voor de selfie bepaalde instellingen aanzetten, waardoor je altijd meteen de perfecte en nabewerkte selfie maakt.

Ook in de andere goedkopere versies zit een redelijke camera. Ze hebben vaak iets minder megapixels, of een lagere kwaliteit in kleur. Maar met de filters en apps van nu  kun je dat prima opvangen.

 

Ontdek hoe de perfecte selfie te maken

 

Accessoires

 

Met de juiste accessoires, kun je de telefoon ook goed beschermen. De ombouw heeft vaak een mindere kwaliteit dan de wat duurdere telefoons. Ook zijn ze niet waterdicht, dus dat is ook iets om mee op te letten. Het filmen trekt wel veel batterij, dus daar zou ik een powerbank voor nemen.

 

De prijs

 

De Huawei P9, de nieuwste, kun je dan vergelijken met de Samsung S8 of de iPhone 7. In die categorie willen ze graag gezien worden. Qua opties, gebruik en uiterlijk. Gelukkig willen ze alleen een andere prijs. En die ligt tussen 400 en 600 euro lager dan de Samsung of iPhone. Dit scheelt natuurlijk enorm. En als je filmpjes kijkt die de 3 telefoons vergelijken, dan moet je echt bedenken of die kleine verschillen echt zoveel geld waard zijn. De p9 lite is nog maar een kwart van de prijs, en ook de Sony en de andere Samsung versies schelen zeker de helft van de prijs met het nieuwste en duurste model. 

 

Welke telefoon heb jij?