Gratis Moederdag cadeaus..liefde is niet te koop.

Moederdag nog een paar dagen en dan is het weer zover!. Zondag 14 mei 2017 staat in het teken van de mama’s. Maar wat geef je haar dit jaar? Ik heb een aantal gratis moederdag cadeaus voor je op een rijtje gezet. 

Moederdag

Waarom vieren wij eigenlijk Moederdag? Je zou haast denken, het is weer de zoveelste commerciële onzin. Uiteraard heb ik het opgezocht op Wikipedia. Hier komt het:

Het vereren van moeders is een veel oudere traditie dan de moderne Moederdag en gaat terug op de moedercultus in het klassieke Griekenland.

De formele moedercultus met ceremonies voor Cybele of Rhea, de Grote Moeder der goden, werd overal in Klein-Azië beoefend op de ides (15e dag) van maart.De katholieke Kerk kent een lange traditie van verering van Maria, de moeder van Jezus.

Pas in het midden van 19e eeuw werd Moederdag in Amerika geïntroduceerd. In 1870 startte rechter Julia Ward Howe uit Philadelphia een grote publiciteitscampagne voor Moederdag, een dag die in het teken moest staan van pacifisme en ontwapening door vrouwen.

Het succes kwam echter pas nadat Anna Marie Jarvis (1864-1948) uit Grafton (West Virginia) in 1907 Moederdag begon te promoten als een dag van waardering voor moeders. De feestdag heeft zich in zijn huidige vorm vanuit de Verenigde Staten over de rest van de westerse wereld verspreid. In Nederland begon de traditie rond 1925.( bron Wikipedia)

Gratis Moederdag cadeaus

Liefde tonen kost helemaal niets. Een prijskaartje geeft niet aan hoeveel je van iemand houdt. Het feit dat je tijd eraan hebt besteedt en je waardering toont dat is blijft een herinneringen voor de rest van je leven.

  1. Maak een top 5 lijstje waarin je beschrijft waarom je van haar houdt.
  2. Maak een plakboek. Jullie foto’s samen, herinneringen, verhalen. Bundel dit allemaal samen.
  3. Leer haar nou eindelijk hoe internet werkt. De digitale tijdperk gaat snel, oudere mensen hebben hier vaak veel moeite mee. Wanneer ik naar mijn eigen moeder kijk zie ik haar vaak hiermee stuntelen. Die dankbaarheid is ongelofelijk.
  4. Heel cliché maar o zo leuk. Ontbijt op bed, mama’s kunnen hier niet goed van krijgen.

5. Bak een lekkere cake voor haar en houd een thee middag samen.

6. Doe iets wat zij heel leuks vindt

7. Bel haar.

8. Geef haar een rustdag en doe alle klusjes voor haar. Hoe leuk is dat? ( voor haar ja 😉

9. Film middagje samen.

10. Maak een wandeling samen en klets over vroeger. Je zal merken dat je moeder met genoeg verhalen aankomt die jij nog niet kent.

Zoals je ziet, de leukste cadeaus kosten helemaal niets. Ik ben zo benieuwd welke tip jij gaat gebruiken.

 

Hoe vier jij Moederdag?

 

 

 

 

 

 

 

Spread the love