Haaruitval? Natuurlijke tips tegen haaruitval

Heb je last van veel haarverlies? En al zoveel middelen geprobeerd, maar niets helpt? Ik heb natuurlijke tips voor je om van roos en haaruitval af te komen.

Bij haaruitval wordt vaak gedacht dat het een mannenprobleem is. Dat mannen kaal worden, maar niets is minder waar. Ook veel vrouwen kampen met dit probleem. Op een gegeven moment wordt het een psychisch probleem en ga je van alles doen om het te verhullen zoals hoeden dragen. Er kunnen meerdere oorzaken zijn zoals:

  • Verstoorde hormoonevenwicht
  • Slechte voeding
  • Stress
  • IJzertekort
  • Erfelijkheid

Elke dag verliezen we haren en dat is niet erg, het wordt pas vervelend wanneer je haar steeds dunner wordt. En wanneer je alle reclames moet geloven zit de wondermiddel daar tussen. Bespaar je de teleurstelling en geld. In ons natuur zijn er zoveel middelen die ons helpen in ons gesteldheid, waaronder een middel tegen haaruitval en roos.

Wat doet Brandnetel?

In de Romeinse tijd werd brandnetel al gebruikt tegen haaruitval. In jonge brandnetel vind je veel vitaminen en mineralen zoals vitamine C, ijzer, calcium, kalium en fosfor.

Brandnetel

Je kan 2 dingen doen. Gebruik brandnetel als thee of haarwater. Thee maak je door een eetlepel gedroogde blad of plant te laten trekken op een kopje heet water ( te koop bij alle natuurlijke winkels en niet duur). Bij erge haaruitval zou ik zeker 2 a 3 kopjes thee per dag drinken. Haar water maak je door in een 1 liter water brandnetels te laten trekken (handvol). Dit giet je door een zeef. Was je haren eerst met een milde shampoo ( baby shampoo bijvoorbeeld), spoel je haren daarna met de brandnetel mengsel. Je bestrijdt zo 2 dingen: haaruitval & roos.

Olijfolie tegen roos:

Deze tip heeft mijn overgrootmoeder doorgegeven aan ons, wanneer je veel last hebt van roos. Roos is erg vervelend en het ziet er ook niet echt fris uit.

  • Neem elke dag een lepel olijfolie, dit kan je zo innemen. Of in een salade is ook goed.
  • Neem een olie masker. Prak een banaan meng dat met 2 eetlepels olijfolie en laat het 3 a 4 uur intrekken in je haar. Was het daarna met een babyshampoo uit.


Uiteraard zijn er veel meer tips tegen haaruitval en roos. Maar deze tips hebben mijn moeder echt geholpen. En het is goedkoop en gezond!

Heb jij last van haaruitval en roos?