Het huis koeler maken op een budget doe je zo!

Wat is het warm he? Ik geniet er echt van hoor! Maar ik heb dan ook geleerd van ons oude huis wat wel en niet belangrijk is als het warm of juist heel koud is. Nou lijkt het de laatste jaren eerder veel te warm dan echt heel koud te zijn, dus deze tips zijn nu ook wel echt relevant. Doe er je voordeel mee.

Het huis is zo warm!

Natuurlijk hoor je iedereen over lekker een nieuwe airco installeren, en de ventilator op volle kracht de hele dag. Maar we zitten gewoon niet allemaal op die hoge rekening te wachten einde van de maand. Want buiten de aanschaf, gaat de energie natuurlijk door het dak. Zit je voor niks de hele winter met een deken op de bank in plaats van lekker de kachel op volle kracht.

Isoleren

In de winter is het zo belangrijk dat het huis goed geïsoleerd is. Maar ook in de zomer heb je er voordeel aan. Het houd namelijk creepy beestjes en de warmte ook een beetje buiten. Doe de gordijnen dicht en zorg dat er geen zon binnen komt. Dit scheelt al enorm. Plak alsjeblieft geen zilverfolie op je raam. Ik lees deze tip overal maar door de warmte ertussen kunnen je ramen springen en ben je nog verder van huis.

De inrichting

Prachtig die leren banken, maar in de zomer kun je er misschien beter een katoenen laken over heen leggen. Is koeler en je hebt geen zweet naad op je bank. Wat ik al eerder zei lichte gordijnen zijn wat koeler dan donkere gordijnen.

Ook de vloeren kunnen warmte vasthouden. Tapijt is dan ook echt niet meer zo van deze tijd. Misschien waar er nog een baby kruipt, maar anders zou ik lekker gaan voor pvc vloeren. Deze zijn vrijwel altijd voor een redelijke prijs te kopen, en je hebt ze bijvoorbeeld ook in de laminaat look. In dit huis lag al laminaat, maar als ik ooit nog een huis koop dan wil ik graag een pvc vloer met marmer look. Ik vind dat mooi, het is koel en heel makkelijk in de onderhoud.

De dekbedden zijn inmiddels opgeslagen en ik gebruik de dekbedovertrekken als lakens. Heel handig als je toch met iets wilt slapen.

Lekker waaien

Wat ik zelf heerlijk vind is dat als er iets van een briesje is buiten, om de ramen tegenover elkaar open te zetten. Zo stik je niet van de warmte binnen en het blijft wat luchtiger. Wel heb ik nog steeds de gordijnen dicht tegen de zon. Overigens heb ik lichte gordijnen in de keuken en de woonkamer zodat het niet zo donker is meteen.

Zorg wel dat je iets voor de deuren zet zodat je niet met dichtslaande deuren zit terwijl je baby net slaapt.

 

Ik wens je een hele fijne en koele zomer!

Spread the love