Hoe en wat vieren we eigenlijk bij Kerstmis?

Introductie kerstmis

Kerstmis komt uiteraard elk jaar terug. Maar wat vieren we eigenlijk precies tijdens deze periode? We eren hierbij de geboorte van Jezus. Omdat God wist dat mensen zondig zijn stuurde hij zijn kind Jezus Christus. Jezus leefde namelijk een leven zonder zonden en nam de zonden van mensen op zich. Tijdens het feest tuigen we ook altijd met zijn allen een kerstboom op. De Germanen zijn hier vroeger mee begonnen. Zij hingen immers groene twijgen in hun huis en hingen hier zoveel mogelijk lichten aan op om boze geesten te kunnen verjagen. Zo is de boom een symbool van licht en dit slaat dan weer op de geboorte van Jezus; hun verlosser.

Kerst versieringen

Kerstmis wordt in veel landen gevierd. Je kunt dit echter op diverse manieren doen. We kunnen je een aantal voorbeelden geven die veel gebruikt worden. Zo kun je beginnen met een kerstboom aan te schaffen die je vervolgens kunt versieren op de manier dat jij dat wil. Je kunt een echte kerstboom op een markt kopen, maar ook een neppe boom aanschaffen in een winkel. Deze heeft als voordelen dat het geen onderhoud nodig heeft en geen problemen geeft wanneer je allergisch voor dennen bent. De boom kun je vervolgens met kerstballen en talloze lichtjes versieren. Ook de rest van je huis kun je versieren voor kerst. Denk aan kaarsen, kerststukjes en engeltjes plaatsen op verschillende plekken. Je kunt ook een kerststalletje kopen om een deel van je huis mee te versieren; bestaande uit een os, een ezel, Maria, Jozef en Jezus. Het is ook leuk deze zelf te maken door middel van een doe- het- zelf- pakket waarbij je de personen kunt kleien en daarna kunt verven.

Manieren om kerstmis te vieren

Wanneer het 25 en 26 december is, kun je verschillende dingen kiezen om te deze dagen door te komen. Zo kiezen de meeste mensen ervoor een diner te maken voor hun familie. Meestal wordt er gebruik gemaakt van meerdere gangen. Begin met een voorafje van kleine hapjes of soep, serveer daarna een hoofdgerecht met een stukje wild vlees erbij en eindig met een feestelijk dessert. Vaak vieren mensen kerstmis ook met cadeaus voor elkaar en het zingen van kerstliederen. Er zijn veel manieren in ieder geval!

Spread the love