Hoe introduceer je Sinterklaas?

Als je in Nederland bent geboren, dan weet je waarschijnlijk niet beter. Maar ben je net nieuw in Nederland, dan tolt je hoofd waarschijnlijk van alle tegenstrijdige berichten online en in het nieuws. Dus wat is Sinterklaas, en hoe vieren we het?

Het Sinterklaasfeest met daarin Sinterklaas als hoofdrol wordt in landen zoals Nederland en België gevierd. Volgens de legendes was Sint Nicolaas een goedheiligman die samen met zijn knechten, zwart van het roet, de arme kinderen cadeautjes en lekkers kwam brengen.

De viering van Sinterklaas omvat meerdere tradities. Wanneer de Sint aan wal is gegaan van zijn stoomboot zetten kinderen door het hele land hun schoenen in de hoop dat er s’ nachts door de Pieten iets in wordt gedaan. Dit zijn vaak kleine cadeautjes of zoetigheden. Verder is pakjesavond één van de hoofdzaken die gevierd worden tijdens het Sinterklaas festijn, dit wordt gehouden op 5 december in Nederland en op 6 december in België. Hierbij heeft Sinterklaas zijn trouwe knecht Piet bij zich en rijdt hij op zijn paard Amerigo.

Tips om Sinterklaas te vieren

Wanneer je van plan bent om Sinterklaas te vieren zijn er diverse dingen die je kunt gaan doen. Want als je pakjesavond gaat organiseren kun je uit veel verschillende zaken kiezen. Veel mensen verzamelen leuke Sinterklaasliedjes in die ze vervolgens gaan zingen voordat pakjesavond begint. Je kunt ook Sinterklaas gerelateerde zoetigheden inslaan, zoals pepernoten, marsepein en speculaas en deze rondstrooien tijdens de viering van deze avond. Tevens kun je met de mensen die aanwezig zijn tijdens deze avond een periode van te voren loodjes trekken en degene die je getrokken hebt verrassen met een gedicht en surprise.

Manieren om surprises in elkaar te knutselen

Een surprise is een zelfgemaakt voorwerp waarin meestal een cadeau is verstopt. Het is een creatie die op iets moet lijken wat bij de persoon moet passen die het krijgt. Je kunt het aan laten sluiten bij de kenmerkende eigenschappen, hobby’s of sporten die hij of zij heeft of beoefend. Er zijn diverse manieren om zo’n surprise in elkaar te zetten. Materialen die vaak gebruikt worden zijn: karton, papier, kranten, wc- rollen, aluminium folie, duc tape, plakband en lijn. De gereedschappen die je in kunt zetten om je surprise te maken kunnen zijn: messen, tangen en scharen. Probeer er voor te zorgen het simpel te houden, aangezien ze er meestal op gericht zijn kapot te worden gemaakt om tot het cadeau te komen. Besteed daarom niet te veel tijd in het maken van een surprise en maak gewoon iets wat een bepaalde link heeft met de persoon die het krijgt.

Vier jij ook Sinterklaas dit jaar?

Spread the love