Hoe kun je als moeder online wat bijverdienen?

Als moeder ga je meestal snel door je budget heen. Net even iets minder kunnen werken, even iets leuks kopen voor je kleine en het einde van de maand lijkt ineens weer heel ver weg.

Gelukkig zijn er manieren om wat geld bij te verdienen. En een heel aantal van de manieren kunnen ook heel prima wanneer je tegelijkertijd moeder bent! 

Aan het werk als mystery shopper

Veel bedrijven willen weten hoe klanten de service ervaren en hoe het personeel reageert op echte klanten. Maar dat kunnen zij niet zelf doen. Daarom worden er bureaus ingeschakeld die mystery shoppers naar een vestiging sturen. Je krijgt hier vaak een leuke vergoeding voor én vaak mag je ook nog een bepaald bedrag uitgeven in de winkel. Wat je koopt, mag je vervolgens houden.

Ben je moeder, dan moet je dit zeker aangeven wanneer je je aanmeldt bij een bedrijf dat met mystery shoppers werkt. Wanneer jij met een klein kind de winkel in komt, ben je namelijk direct een echte klant en eentje waar het personeel mee om zou moeten kunnen gaan.

Bijverdienen met een eigen blog op het internet

Het maken van een eigen website is geen kunst meer. Iedereen kan het, zeker met de CMS zoals WordPress. Nu heb je niet automatisch een inkomen wanneer je een website start, maar wanneer jij blogt over je ervaringen als moeder en andere moeders adviseert over bepaalde situaties en mogelijkheden, dan trek je vaak een leuke groep met lezers aan.

Door vervolgens reclames op je blog te plaatsen, bijvoorbeeld in samenwerking met Google Adsense, kun je gemakkelijk een paar tientjes per maand bijverdienen. Zeker wanneer je aan de slag gaat met SEO en andere trucs om hoger te scoren in Google!

Als we het toch over schrijven hebben

Wist jij dat bedrijven en websites wereldwijd staan te springen om mensen met echte ervaringen? Er is namelijk altijd content nodig om websites te vullen en zo klanten aan te trekken. Maar dat gaat lang niet altijd even goed. Op dit moment zijn de meeste mensen die zich als freelancer aanbieden namelijk studenten die vrij weinig levenservaring met zich meebrengen.

Ben jij goed in de Nederlandse taal? Dan is de kans groot dat je direct aan de slag kunt als freelance journalist of schrijfster. Er zijn verschillende websites waar je je direct aan kunt melden. Upwork is bijvoorbeeld een groot platform waar je direct aan de slag kunt, maar ook op Fiverr.nl kom je met regelmaat leuke opdrachten tegen. 

Klantenservicemedewerker

Ben jij goed met mensen en wil je mensen graag helpen? Dan ligt er werk op je te wachten in een andere branche. Klantenservice wordt namelijk steeds belangrijker voor bedrijven, omdat mensen hier gericht naar zoeken. Dit is werk dat je als moeder prima kunt doen, zolang het maar per mail is en niet per telefoon. Je moet er immers niet aan denken dat je druk in gesprek bent en je kleine ineens met de telefoon aan de haal gaat!

Is gokken ook een manier om geld te verdienen?

Nee, online gokken is het inzetten van een bedrag in de hoop dat je er meer geld voor terugkrijgt. Omdat dit vaak wel als manier gepresenteerd wordt om geld te verdienen, willen we het toch even noemen hier.

Het plaatsen van een inzet is redelijk onschuldig, zolang het geld is dat je kunt missen. En met een interessante online casino bonus wordt het nog een stuk interessanter, maar wacht even voordat je hiermee aan de slag gaat. Op dit moment is het online gokken namelijk nog niet legaal. Volgend jaar worden de eerste licenties verstrekt en kun je daadwerkelijk legaal online gokken.

Tot die tijd raden we je aan om de andere opties eens te bekijken. Kijk vooral naar wat het beste bij jou past en waar je jezelf prettig bij zou voelen. Ben je erg creatief, dan is een eigen website bijvoorbeeld een droomoptie. Ben je goed in Nederlands en kun je goed opdrachten volgen, dan kun je direct aan de slag als schrijfster. En winkel je graag en vind je het geen probleem om een lange lijst met vragen te beantwoorden? Dan is mystery shopper jou weer helemaal op het lijf geschreven.

 

Spread the love

2 reacties op “Hoe kun je als moeder online wat bijverdienen?”

  1. Hi, ik zou even kijken op upwork, of anders google geld verdienen met mailen. Dan kom je op best wat sites. Ik zal het even op mijn to do list zetten, en dan een blog plaatsen deze maand nog.

  2. Hoi Judith, heb je ook iets meer gerichtere tips om als klantenservice medewerker via mails iets te verdienen?

Reacties zijn uitgeschakeld.