Hoe meet je jouw ringmaat? Gebruik deze slimme trucs!

Hoe meet je jouw ringmaat? Nou één ding is zeker: raden is never nooit een goed idee. Lees deze blog goed door om erachter te komen hoe je jouw ringmaat juist opmeet. 

Hoe meet je jouw ringmaat?

Wanneer je het zat bent om ringen te kopen die van je vinger vallen als je te snel beweegt of, erger nog, helemaal niet passen, zijn er een paar eenvoudige trucs die je zullen helpen de juiste maat voor je vinger te vinden. Het meetproces duurt slechts enkele minuten. En aangezien raden nooit een goed idee is, heb ik deze gids samengesteld om je te laten zien hoe je jouw ringmaat kunt bepalen.

Voordat je begint met het meten van je vinger, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden bij het bepalen van jouw juiste ringmaat.

Meet meerdere keren

Allereerst is het niet aan te raden je vinger slecht één keer te meten. Ga voor een dubbele, drievoudige of zelfs viervoudige controle! Het is gemakkelijk om een ​​fout te maken of de meting verkeerd af te lezen, wat betekent dat je een ring krijgt die niet goed past. Beetje jammer.

Verder is het een goed idee om je vinger op verschillende tijdstippen van de dag te meten. Je vinger kan bijvoorbeeld op een koude ochtend een iets andere maat hebben dan op een warme middag. Je vingers hebben de neiging om meer water vast te houden als je het warm hebt of als je voor het eerst wakker wordt, dit extra water verdrijven als ze koud zijn.

Wanneer je je vingers op verschillende tijdstippen meet, zorg je ervoor dat je de meest nauwkeurige maat krijgt.

Vergeet je knokkel niet!

De onderkant van je vinger meten is easey-peasy. Maar wat vaak wordt vergeten is de knokkel. En die knokkel, tsja die is vaak groter dan je vinger. En dit kan problemen geven wanneer je die oh zo mooie gouden ring om je vinger wilt schuiven.

Vooral wanneer je knokkels groter zijn dan gemiddeld, kan het zijn dat je je ring er niet overheen kunt schuiven. Zelfs niet als hij de juiste maat heeft. Daarom moet je een ring kopen die een halve maat groter is dan de juiste maat, om er zeker van te zijn dat je hem om kunt schuiven. Onthoud dat de meeste mensen zich hier geen zorgen over hoeven te maken. Maar het is iets waar je rekening mee moet houden als je grote knokkels hebt.

De trucs om jouw ringmaat te meten

Er zijn een paar verschillende manieren waarop je je ringmaat kunt meten, en waarschijnlijk heb je alles wat je nodig hebt al in huis.
Dit zijn de beste manieren om de meest nauwkeurige metingen te krijgen.

De snoermethode

  • Pak een touwtje (of flosdraad als je geen touwtje hebt) en wikkel het om de basis van je vinger. Markeer waar het touwtje zichzelf overlapt en knip hem op de juiste maat.
  • Pak dan je touwtje en meet het tegen een normale liniaal.
  • De meeste ringen worden met millimeters bemeten. Zorg er dus voor dat je de maat in millimeters krijgt.
  • Trek tijdens het meten niet te veel naar rechts om je vinger. Anders past de ring niet bij aankoop. Aan de andere kant wil je ook niet dat het touwtje te los aanvoelt.
  • Zorg ervoor dat het koordje je huid raakt, maar zorg ervoor dat de aanraking comfortabel en zacht is.

Meet een ring die je al hebt.

Wanneer je al een ring hebt die om je vinger past, kun je deze gebruiken om erachter te komen welke maat je hebt.

Ga online en zoek naar een ringmaattabel. Print deze uit en vergelijk je gouden ring met de verschillende maten op de kaart. Zorg er wel voor dat de grafiek de juiste grootte heeft, anders heeft deze methode geen zin. Zodra je de tabel afgedrukt, vergelijk je je ring met de verschillende formaten op het papier. Ga door totdat je de maat hebt gevonden die perfect bij je ring past.

Koop een Ringmaat meter

Deze methode kost je een paar euro, maar het is een van de beste manieren om je ringmaat te vinden. Je kunt een ringmaat meter aanpassen zodat deze perfect om je vinger past, en aangezien deze gereedschappen vaak van plastic zijn gemaakt, kun je oefenen met het om en afschuiven om er zeker van te zijn dat deze over je knokkel komt.

Dit is een handig hulpmiddel als je een nauwkeurige meting wilt, zoals voor een verlovingsring. Het is ook een goed idee om een ​​ringmaat meter te hebben als je de ringmaat voor elk van je vingers wilt vinden (ze hebben allemaal verschillende maten).

Dus hoe meet je jouw ringmaat?

Er zijn verschillende manieren om de juiste ringmaat voor je vinger te vinden. Dit doe je zelf thuis met een touwtje of investeer in een ringmaat tool. Als je jezelf niet vertrouwt om een ​​nauwkeurige meting te krijgen, kun je ook een juwelier bezoeken. Een professional zal je vinger kunnen meten en je de beste maat voor jouw vinger vertellen.

Nu je je ringmaat weet, moet je een paar mooie sieraden vinden om te dragen. Bekijk deze Swarovski collectie eens! Perfect cadeau voor jezelf. Dat ben je waard!

Spread the love