Hoe verzorg ik mijn krullen?

Ben jij ook gezegend met een bos krullen? Dan weet jij ook dat het erg veel verzorging nodig heeft. Weet je nog niet hoe, lees dan snel verder.

Hoe verzorg ik mijn krullen?

Krullend haar vergt veel tijd en verzorging. Vaak zit daar een prijskaartje aan, wil je niet met een bos hooi op je hoofd rondlopen. 1,5 jaar geleden heb ik besloten om mijn haar niet meer bloot te stellen aan de chemische behandelingen van het ontkroezen. Nooit heb ik geweten dat ik een bos krullen ervoor in de plaats kreeg. Mijn haar werd altijd zo gladstreken omdat mijn moeder vond dat ik lelijk haar had/heb. Je snapt dus mijn verbazing toen ik geleidelijk aan zag dat er krullen voor terugkwamen. Bizar of niet? Hoe verzorg ik mijn krullen? Dat riep ik wel de hele tijd.

Nu onderga ik een proces wat voor mij nog onbekend terrein is. Opeens moet ik andere producten gebruiken en mijn haar anders behandelen. Ik vind het nog moeilijk, moet ik bekennen. Vooral omdat ik nog scheve gezichten krijg van mijn familie, die mijn echte haar nog niet kan accepteren. Iemand maakte zelfs de volgende opmerking: “zit je in een midlife crisis ofzo dat je nu met krullen rondloopt op je 42e?”

Maar goed sommige mensen zijn erg onwetend, ik volg mijn eigen pad. Graag deel ik mijn tips met jou zodat jij ook niet meer hoeft te vragen: Hoe verzorg ik mijn krullen?

Shampoo

Gebruik een shampoo voor droog/beschadigd haar. Krullen zijn vaak droger vandaar dat het handig is om een shampoo te kopen voor droog haar. Masseer dit goed in, vergeet je hoofdhuid niet, je hoofdhuid moet weer ademen. Bij de Kruidvat heb je een hele lijn speciaal voor krullend haar tot aan kroeshaar toe. De prijs is ook erg vriendelijk. Laatst heb ik een curly gel bij de Kruidvat aangeschaft voor 2,49.

Conditioner

Hier kan ik serieus niet genoeg van hebben. Wanneer je merkt dat je krullen weer wat pluizig worden, kan je het vaker behandelen met een conditioner zonder een shampoo te gebruiken.

Wassen

Was je haren niet te vaak. Krullen zijn al droger van zichzelf dan sluik haar. 1 a 2 x per week is echt meer dan genoeg.

Haarmasker

Je haar regelmatig verwennen met een haarmasker is aan te raden. Maak een mengsel van olijfolie, banaan en wat avocado. Laat dit zeker een paar uur in je haar en je hebt jouw krullen weer getrakteerd op een vitamine boost.

Gel

Regelmatig maak ik mijn eigen gel. Dit is erg makkelijk. Neem lijnzaad, kook dit. Gebruik een oude panty om dit mengsel te zeven. Vang het op in een sluitbare potje, wanneer het is afgekoeld kan je het 2 weken bewaren in de koelkast. Dit vind ik super spul, je krullen worden super mooi van!

Lijnzaad
Lijnzaad

Vergeet je haren niet regelmatig in te smeren met olie, dit maakt je haar minder pluizig.

Regelmatig houd ik jullie hier op de hoogte wanneer ik verder ben in mijn proces en meer te weten kom, mocht jij nog een tip voor mij hebben graag!

Hoe verzorg jij jouw haar?