Waarom dit de juiste tijd is om een huis te kopen: met inrichting tips!

Een huis kopen terwijl de prijzen zo hoog liggen? Het klinkt waarschijnlijk tegenstrijdig, maar als je kan is het zeker aan te raden. Alles is zo vergankelijk en aan huren heb je eigenlijk niks. Je betaald jaren lang voor iets wat nooit van jou zal zijn. Je zult het niet aan je kinderen kunnen nalaten en je hebt geen appeltje voor de dorst later.

Ik krijg toch nooit een hypotheek!

Het is eigenlijk bizar. Als werkend stel heb je veel minder opties dan bijvoorbeeld een alleenstaande moeder op de markt. Voor de eerste zitten er heel veel haken, ogen en eisen aan een nieuwe hypotheek vast. Het kan zeker als je genoeg verdient, maar als je beide zelfstandig ondernemer bent wordt het al een stuk moeilijker. Natuurlijk is dat ook met particulier huren (6 maanden borg en 5x de huur in inkomen iemand?), maar een hypotheek of een lening krijg je bijna niet. 

Je mag dan wel een extreem hoge huur betalen, maar een hypotheek wat de helft is zou je niet kunnen aflossen. Ik snap dat het met zekerheid en alles te maken heeft, maar een verhuurder kan je eruit zetten, en bank heeft een huis als borg. Zou toch genoeg moeten zijn. 

Voor vrouwen of jongeren alleen zijn er andere opties

Hier kun je bijvoorbeeld een extra persoonlijke lening krijgen, of een optie op een lagere hypotheek. Of denk aan een hypotheek met de laagste hypotheekrente. Je kunt ook de hypotheekrente 30 jaar vast laten zetten.

Zo heeft een vriendin van mij met een part time baan toch een huis kunnen kopen. Via bijvoorbeeld de sociale woning aanbieders, kun je ook huizen kopen. Die zijn een stuk voordeliger en komen met allerlei voordelen waardoor het makkelijker wordt om een huis te kopen.

Als je dan goed advies zoekt bij welke hypotheek je moet hebben, kun je echt veel voordeliger uit zijn dan huren. Met als groot voordeel dat je iets hebt dat van jou is. Een huis bezitten is nog steeds 1 van de beste investeringen die je kunt doen. Je kunt het altijd verkopen, je kunt het aan de kinderen nalaten, en je hebt altijd iets om op terug te vallen.

Maar dan heb je een huis..

Hoe doe je het dan met de inrichting? Want ook dat is vreselijk duur of niet? Denk aan de hypermoderne helemaal hot bij alle miljonairs: de Scandinavische interieur trend!

Deze trend lijkt heel duur en chique maar kan heel goedkoop zijn. Bovendien maakt het een huis meer waard mocht je willen verkopen. 

Ga voor minimalistische meubels

Een Scandinavische woonstijl staat gelijk aan minimalisme. Met zo min mogelijk, toch een fijn interieur creëren. De basis begint dan ook met minimalistische meubels. Denk dan aan rustige kleuren, eenvoudige ontwerpen en niet te veel poespas. Daarnaast wordt er bij Scandinavische meubels vaak gebruik gemaakt van houtkleur en natuurtinten voor een rustige uitstraling. Zo zien we bijvoorbeeld ook vaak een combinatie van hout met wit of lichtgrijs. Denk dan aan een wit tafelblad/stoelzitting en houten poten. Deze combinatie past perfect in een Scandinavisch interieur!

Gebruik veel wit

Bij de Scandinavische woonstijl zien we vooral veel wit. Witte muren, een witte (of lichtgrijze) vloer en witte accenten in meubels en woonaccessoires. Wit staat voor rust en eenvoud, daarom wordt dit ook veel gebruikt in minimalistisch interieur. Om toch wat kleur te geven aan je woning, kun je wit afwisselen met aardtinten zoals zand, beige en hout. Zoals hierboven ook omschreven, is vooral bij het gebruik van meubels de combinatie van wit met hout erg geliefd.

Weinig accessoires

Een Scandinavisch interieur staat ook bekend om het gebruik van weinig accessoires. Waar je normaal misschien veel kleine decoraties zou plaatsen, plaatsen ze hier slechts een accessoire. Voordeel hiervan is wel dat je een pronkstuk kunt plaatsen, welke dan ook een echte blikvanger is in je woning. Denk bijvoorbeeld aan een grote vaas met mooie droogbloemen erin, een strakke kandelaar of een grote plant in een mooie pot. Om wat kleur aan de wanden te gebruiken, kun je een schilderij ophangen met natuurlijke tinten of een mooie zwartwit foto.

Gebruik natuurlijke materialen zoals hout

In een Scandinavisch interieur wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en wol. Natuurtinten zorgen voor meer sfeer in je woning, vooral omdat er ook veel wit wordt gebruikt. Lonneke schreef op Jamey.nl al eerder eens over haar Scandinavische interieur.

Natuurlijke materialen toevoegen in je woning doe je onder andere zo:

– Leg een schapenvachtje op de vloer, bijvoorbeeld voor de kachel. Of denk groter en ga voor een vloerkleed bij de bank.
– Ga voor houten details zoals bijvoorbeeld een wandplank, kastje of dienblad met decoratie. Of een mooie houten eettafel of salontafel als je graag wat groter wil denken.
– Planten en droogbloemen vallen ook onder natuurlijke materialen en passen goed bij een Scandinavisch interieur. Zo breng je ook op een simpele manier wat meer kleur aan in je interieur. En een voordeel van droogbloemen: deze zijn meestal in natuurtinten zoals beige of zand. Perfect dus!

Spread the love