IKEA Hacks: de leukste ideeën!

Wist je dat je veel spullen van de Ikea erg leuk kunt op pimpen? Zo heb jij geen standaard artikel in huis wat heel Nederland al heeft, maar echt wat anders! Wij zijn online gaan rondzoeken naar de leukste hacks, die delen wij in dit blog met je.

DUKTIG keukentje

Ik denk dat vrijwel ieder kind wel het Duktig keukentje heeft om mee te spelen. Het bekende Ikea keukentje shop je voor € 79,95 online of in de winkel en zorgt voor urenlang speelplezier! Maar omdat bijna ieder kind dit keukentje wel kent of heeft, is het leuker om hem te pimpen naar je eigen stijl! Enkele leuke tips:

  • Geef het keukentje een andere kleur, bijvoorbeeld zwart (lekker trendy!) of een fellere kleur zoals mint of roze.
  • Geef de kraan en handgreep een andere kleur, bijvoorbeeld roest of goud.
  • Gebruik leuke decoraties zoals een nepplant of fotolijstjes, creëer een gezellig hoekje.

DIY – IKEA Duktig keukentje pimpen!

BEKVAM krukje

Dit krukje heeft ook vrijwel iedereen wel in huis en je kunt er zoveel leuke dingen mee doen! Je shopt hem voor € 12,95, wat natuurlijk een heel fijn prijsje is. Je kunt hem als kruk gebruiken voor bijvoorbeeld de keuken en badkamer, handig wanneer je nog kleine kinderen hebt. Maar wist je dat er zo veel meer mogelijk is?

  • Geef het krukje een mooie kleur en gebruik hem als nachtkastje. Er is ruimte genoeg voor een lampje, een boek, een plantje en wat je nog meer kwijt wilt.
  • Planten- of bijzettafel. Het krukje is perfect om een plant op te zetten en als bijzettafeltje te gebruiken. Leuk wanneer je nog een hoekje in huis vrij hebt!

BEKVAM kruidenrekje

Ook het BEKVAM kruidenrekje is een veel gezien Ikea artikel. Het rekje shop je voor € 3,99 en kun je vooral voor een baby- of kinderkamer heel leuk gebruiken. Het is bedoelt als kruidenrekje voor in de keuken, maar wij kennen hem vooral voor kinderkamers. Zo kun je hem aan de muur bevestigen en gebruiken als boekenplankje. Of je bevestigt hem aan de commode en zet er wat handige dingen in die je veel gebruikt. Daarnaast kun je hem in allerlei kleuren verven, waardoor die perfect bij het kamertje past!

PAX kast

Ook wij hebben een PAX kast van Ikea en dat is al een hack op zich! Je kunt deze kast namelijk helemaal zelf naar wens samenstellen. Wil je veel hanggedeelte, of juist planken? Wat voor deuren en handgreepjes wil je? En welke kleuren? Er is zo veel mogelijk! Wat ook een leuke tip is, is om de PAX kast te gebruiken als scheiding in een kamer. Willen je kinderen bijvoorbeeld op dezelfde kamer slapen? Of wil je het slaapgedeelte iets afsluiten? Gebruik daar dan een PAX kast voor! Zo is de ruimte gescheiden en heb je gelijk functionele opbergruimte.

PAX inloopkast onder een schuin dak!

TIP! Installeer een LED TL-balk in de kast voor wat extra licht tijdens de donkere dagen. Wanneer je hem achter een plank monteert ziet het er ook nog eens super fancy uit!

Wat is jouw favoriete Ikea hack?

Spread the love