iPhone fotografie tips voor de beginner!

Hoe handig is het als je je camera altijd bij de hand kunt hebben. Als je even in de stad loopt en hét plaatje ziet. Of wanneer je lekker aan de wandel bent met je kinderen en een mooi momentje wilt vastleggen. Ik weet zeker dat jij dan niet je “grote” camera mee zeult. Maar je iPhone daarintegen.. Daarom deel ik in dit artikel een aantal iPhone fotografie tips voor de beginner!

Tips en tricks

Zet via je instellingen je grid aan. Dit zorgt er voor dat je makkelijker kunt kaderen. Zo weet je zeker dat je “recht” fotografeert en het object wat je wilt fotograferen ook echt in het midden zit.

Gebruik portretmodus wanneer je de focus op een persoon of item wilt hebben, maar juist je achtergrond blurry wilt zien. Let op dat je wel een geel balkje met tekst in je scherm ziet staan. Als hij niet geel is, pakt hij de portretmodus niet omdat je wellicht te dichtbij of te ver af staat.

Handige tools

Om met je iPhone te fotograferen heb je niet heel veel nodig. Wel kan het handig zijn om nog even goed na te denken over wat voor een telefoonhoesje je wilt gebruiken om je telefoon. Zo’n etui hoesje is bijvoorbeeld wel erg mooi, maar totaal niet praktisch wanneer je “even snel” een foto wilt schieten. Dan kun je beter even kijken voor een iPhone 12 pro hoesje die geen flap heeft.

Wat ook erg handig kan zijn als je zelf ook graag op de foto wilt staan met je kinderen is een mini statief en een bluetooth afstandbediening. Deze kun je echt al voor een klein bedrag vinden, maar zorgen echt voor veel leuke foto’s als je geen insta hubby hebt.

Bewerken

Ook hier zijn enorm veel tips voor. Zo werk ik zelf graag met presets in het programma Lightroom. Maar ben je daar nog niet aan toe, dan is het programma Snapseed ook erg handig. Hiermee kun je je foto’s helemaal naar wens bewerken.

Hopelijk heb je wat aan deze iPhone fotografie tips voor beginners gehad. Mocht je meer willen weten, neem dan eens een kijkje op Instagram. Hier upload ik regelmatig video’s met tips en tricks!

Bron: Smartphonehoesjes.nl

Spread the love