iphone xr

iPhone XR : de budget telefoon van iphone

Dat de iphone mega duur is hoef ik je niet te vertellen. De laatse iPhone Xs is bijvoorbeeld ruim 1400€, terwijl je voor 100€ ook een Huawei zeg maar hebt. Het is dus ook niet de meest voor de hand liggende keuze als je een beetje op je budget wilt letten.

De iPhone Xr

Toch is het best de moeite om hem eens te overdenken. En dit komt van een echte Android fan.

Voor mij is momenteel een goede telefoon onmisbaar in mijn werk. Ik maak er foto’s mee op events of als ik mijn camera niet bij me heb maar wel inspiratie of iets leuks zie ergens.

Ik typ er flink wat Blogs op. Nogmaals komt mijn inspiratie eerder onderweg als aan de keukentafel. Op dit moment lig ik bijvoorbeeld lekker op het strand te typen. Ineens komt er dan wat in mij op. Ook mijn mails en vaak boekhouding gebeurt allemaal op mijn telefoon. Ik hoef je dus niet uit te leggen waarom een telefoon met minder geheugen of mindere camera gewoon niet handig is.

Ik wil al jaren een iphone, alleen leek het mij gewoon te ingewikkeld. Ik heb alles via Google lopen, en dat is met iPhone wel anders. Maar het probleem is dat de iPhone simpelweg veel betere en uitgebreide apps heeft op het gebied van filmen, fotografie en social media. Ze zijn gewoon net anders.

De camera van de nieuwste huawei of Samsung zijn 1000x beter, maar als ik kijk op social media zie je echt verschil tussen de iPhone en de Android. Hij is net wat scherper, realistischer lijkt het. Na een onderzoekje online heeft dat een heel technisch verhaal, maar is dus idd zo.

Toch vind ik de iPhone gewoon te duur

Net niet waard? Tot ik hoorde van de iPhone xr. Hij heeft alles van de iPhone Xs bijvoorbeeld. Oké, er is een camera minder en het beeld van de telefoon is ook gewoon ipv het duurdere oled. Zo zijn er op meerdere dingen bezuinigd. Maar net genoeg behouden om er echt een top telefoon van te maken.

Met een Apple iPhone XR hoesje kun je de telefoon goed beschermen en kan hij nog wat langer mee. Oh dat vergeet ik te zeggen, wist je dat een iPhone gemiddeld 2 jaar langer mee gaat dan een Android? Een heel technisch software verhaal schijnt het te zijn, maar als je het dan zo bekijkt dan is de iPhone meteen een stuk voordeliger.

UPDATE 11/09/2019 – iPhone 11

Vannacht is de iPhone 11 gelanceerd. Er is ook een iPhone 11 pro en een iPhone pro max. De iPhone 11 is de directe opvolger van de iPhone XR. Hij is 100€ goedkoper dan de XR bij launch, dus dat is wel fijn. De andere modellen hebben wel dezelfde prijs.

Ook hier heeft hij 1 camera minder, een ander scherm en iets minder aan techniek. Maar nog steeds een keigoed telefoon. Ik twijfel alleen nu wel of ik nog 2 weken wacht op toch dan de iPhone 11 met dubbele camera. Of dat ik wacht tot de Xr in de sale gaat. Want dat gaat hij natuurlijk. Wat zou jij doen?

Welke telefoon heb jij?

Spread the love