autoverzekering vergelijken

Wat is nou een goedkope autoverzekering?

De auto verzekeren is niet het eerste waar je aan denkt als je net een tweedehands barrel die nog net rijd op de kop hebt getikt. Maar zonder mag je niet rijden, en het kan je uiteindelijk hele nare kosten schelen. Hoe vind je dus de goedkoopste autoverzekering die bij jou past?

De goedkoopste autoverzekering

Bij de zorgverzekering wist ik meteen waar ik moest kijken of ik niet teveel betaal. Er zijn echt tig sites die je helpen bij het overstappen. Bij het vergelijken van prijzen, en natuurlijk bij wat je nodig hebt. Datzelfde is ook met auto’s. Ik had nog nooit een autoverzekering afgesloten want ik rij zelf helemaal niet.

– Lees Ik ben 5x gezakt voor mijn rijexamen

Maar we hadden nu een andere auto gekocht, en het was ook tijd voor een nieuwe verzekering. Mijn man gaat altijd graag waar hij bekend is, maar ik wil dat altijd wel even uitzoeken. Ik wil dan toch de goedkoopste autoverzekering.

Waar moet je op letten bij een auto verzekeren

Bij een auto verzekeren is het belangrijk dat je let op de volgende punten:

  • Eigen risico
  • Schadevrije jaren
  • Premie
  • inzittende verzekering (vooral als je kinderen hebt)
  • Wil je alles verzekerd hebben? Dit is best afhankelijk van de waarde van de auto
  • Tussenpersonen maakt het niet per definitie duurder, ze kunnen ook wel echt goede deals voor je sluiten. Wel raadzaam om het even in de gaten te houden. Het is ook wel fijn om een eigen aanspreekpunt te hebben. Vaak een wat persoonlijkere service. Dit is vooral handig als je wat vaker een ongeluk maakt, of gewoon niet zeker bent hoe het allemaal werkt.
  • Kijk op de Consuwijzer voor meer informatie

Het kan je dus enorm in de kosten schelen als je flink gaat vergelijken, het is even tijd, maar zeker de moeite waard!

 

Welke autoverzekering heb jij?

 

Spread the love

1 reactie op “Wat is nou een goedkope autoverzekering?”

Reacties zijn uitgeschakeld.