Jaloezie kopen binnen je budget: waarop moet je letten? 

Jaloezie kopen binnen je budget: waarop moet je letten? 

Als vrouwen zijn we voortdurend op zoek naar koopjes, waarmee we het interieur in huis kunnen vernieuwen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe stoel voor in de woonkamer, een nieuwe tafel voor in de eetkamer, enzovoorts. Ook het verven of behangen van de muren doet veel met de uitstraling die een bepaalde ruimte heeft. Wanneer heb jij je muren voor het laatste van een nieuwe laag verf voorzien? Enigszins vergelijkbaar met het vernieuwen van de verf of behang op de wanden, is de keuze voor nieuwe jaloezieën voor de ramen. Waarop moet je letten, wanneer je de aankoop van zo’n jaloezie overweegt? In dit artikel lees je er meer over.

Let goed op de maten van de jaloezie

Bij de aankoop van een jaloezie dien je vaak vooraf op te geven wat de maten hiervan moeten zijn. Je kunt vanzelfsprekend ook voor een standaardmaat kiezen, waarbij je de jaloezie centreert ten opzichte van het midden van de ruit. Bij kleine ramen is dit vaak niet heel lastig! Heb je echter een groter raam, zoals bijvoorbeeld in de keuken of woonkamer, dan is het niet eenvoudig om een standaardmaat jaloezie te vinden passend bij jouw woning. De jaloezie mag immers niet te veel uitsteken aan beide kanten van het raam. Zorg dat je het gewenste formaat vooraf goed uitmeet, om te voorkomen dat de jaloezie opnieuw besteld moet worden.

Jaloezie kopen binnen je budget: waarop moet je letten? 

Keuze uit verschillende materialen

Niet alleen het opmeten van de maten van een jaloezie vergt enige precisie. Ook is het belangrijk om goed te kijken naar de verschillende materialen waaruit je kunt kiezen. Ga je bijvoorbeeld voor houten jaloezieën in huis, of geef je de voorkeur aan een goedkoper model van aluminium? Houten jaloezieën hebben een hele warme uitstraling, waardoor ze te gebruiken zijn in vrijwel iedere ruimte van je woning. Naast hout en aluminium is ook pvc een populair materiaal. PVC is lichter dan hout, wat een voordeel kan zijn bij hele brede jaloezieën.

 

Kies voor een neutrale stijl

Ga je voor een hele uitgesproken kleur jaloezie, of geef je de voorkeur aan een neutraal model? Het voordeel van een neutraal model is het feit, dat je de jaloezieën kunt laten hangen als je bijvoorbeeld voor een andere kleur verf op de muur kiest of voor een nieuwe bank in de woonkamer gaat. Het zou zonde zijn, als je de jaloezie in zo’n situatie ook direct moet vervangen. 

Spread the love