kwartet

Gezellig een avondje kaartspelletjes doen

Wie doen er nog kaartspelletjes? Behalve oude oma’s, pokeraars en kleine kinderen? Niet veel meer. En dat terwijl het zo leuk is, en je er zomaar slimmer van kan worden. Knal die Xbox uit en dek de tafel voor een avondje lachen!

Weg met die dure troep!

Het is gewoon niet meer gezellig. Je ligt krom aan de elektriciteit kosten want helemaal met dit weer krijg je geen kind meer op straat. Het liefst hangen ze de hele dag aan hun telefoon of PS4 met als alternatief de TV.

Na een dagje indoor zwemmen ergens mag je de rest van de zomer krom liggen – serieus wat zijn dat voor prijzen mensen??- en een speelhal is eigenlijk ook maar leuk tot een jaar of 8. Toch vind ik het ook leuk om samen dingen te doen. Met de meiden kun je dan nog een beetje knutselen, maar daar vind papa verder weinig aan. Tenzij we gaan zagen of timmeren, maar dan mogen de meiden er weer niet aan zitten.

Laten we kaartspelletjes gaan doen

Dit soort opmerkingen worden meestal met een luid gezucht ontvangen. Helemaal pubers zijn weinig enthousiast. Het werkt als je verteld dat ze er een stuk slimmer van worden, en eventueel later indruk kunnen maken op vrienden.

De bordspellen zijn af en toe de prijs van een tweedehands Xbox, dus wij gaan eerder voor de kaartspelletjes. En kaartspelletjes zijn helemaal leuk als je een beetje de regels weet.

Stiekem leren met kaartspelletjes

Wat kaartspelletjes leuk maakt is dat je ervan leert en het kan enorm gezellig zijn. Je bent even echt met elkaar bezig, je kijkt elkaar aan en je daagt elkaar uit. Kinderen leren strategisch nadenken, gebruiken echt even hun hersenen. Ze leren gezichten lezen of komen achter bepaalde weetjes met de weetjes kwartet spellen.
We weten allemaal dat je niet mag tellen bij pokeren bijvoorbeeld, maar toch als je met kinderen speelt, is dat een hele leuke manier om ze goed te leren tellen. Uiteraard speel je met de kinderen niet om geld, maar om bijvoorbeeld lootjes. Zo kunnen ze knuffels, extra tv of telefoon tijd winnen bijvoorbeeld.

Kaartspelletjes zijn goedkoop!

Bij de Action haal je bijvoorbeeld al een pak kaarten voor nog €1. Of een kwartet met leuke dieren weetjes is ook nog geen €10.00. Dat zijn nog eens leuke prijzen. Dan kun je nog wat lekkere hapjes op tafel zetten erbij ook.

Veel plezier!

Spread the love